zaterdag , 9 december 2023
 
 
Bekerfinale: Dag van de Ceulemansen

Bekerfinale: Dag van de Ceulemansen

BRON: WWW.KOZOOM.COM

ZUNDERT – De acht teams uit de eredivisie, die zich hebben geplaatst voor de bekerfinale, zijn vandaag in Biljartcentrum Den Hoek in Zundert van start gegaan voor een vierdaagse strijd om de eindzege. Sectievoorzitter Santos Chocron gaf het startsein. Dallinga-Frans Bevers is de titelhouder. De teams zijn verdeeld in twee poules van vier en spelen een halve competitie met partijen naar drie sets van vijftien. De eerste sessie was er vooral een van de Ceulemansen met Raymond, Peter en Bart in de arena.

De bekerhouder Dallinga-Frans Bevers gaf in die eerste sessie gelijk al een demonstratie van zijn klasse: Garage Verbrugge Hyundai, dat ook zijn domicilie heeft in Sluiskil, werd met 8-0 verslagen. Het thuisteam van Pressplate/Machielsen.fa haalde ook de eerste matchpunten in de wedstrijd tegen Biljartcafé Jorissen uit Den Haag (6-2).

Meest opvallend was dat in de eerste ronden gelijk al drie Ceulemansen aan het biljart stonden: Raymond bij Jorissen, zoon Peter bij Pressplate en kleinzoon Bart bij Verbrugge. Raymond en Peter speelden tegen elkaar: Peter won met 2-1 en werd alleen in de derde set met 15-14 verslagen.

Dallinga-Frans Bevers bleef ongeslagen: alleen Therese Klompenhouwer haalde in de derby voor Verbrugge een setje binnen tegen Eddy Leppens (15-0, 15-11, 14-15) en Patrick Vasseur startte met setwinst tegen Glenn Hofman (15-11, 11-15, 7-15).

Frédéric Caudron was veel te sterk voor Bart Ceulemans (15-1, 15-5, 15-9) en Jean Paul de Bruijn versloeg Berry Dallinga met 3-0 (15-11, 15-11, 15-6).

Meer spanning was er in de wedstrijd tussen Pressplate/Machielsen.fa en Biljartcafé Jorissen, die in Poule B uitkomen met De Heeren/Miller en Van Wanrooij.

Barry van Beers won de partij tegen Jeffrey Jorissen met het kleinst mogelijke verschil: zowel in de eerste als de derde set trok de Brabander met 15-14 aan het langste eind. Roland Forthomme en Jean van Erp beslisten hun wedstrijd in de derde set. De Belg won met 15-5 in 7 beurten.

Peter Ceulemans gaf zijn grootvader Raymond twee keer het nakijken in de eerste twee sets, met 15-13 en 15-4. In de derde set ging de winst met 15-14 naar de kampioen aller tijden.

Voor Jorissen won alleen Herman van Daalen met 2-1 van Raymon Groot.

Het hoogste gemiddelde in die eerste ronden kwam op naam van Frédéric Caudron met 1.875, voor Eddy Leppens met 1.708.