dinsdag , 5 december 2023
 
 
Bekerfinale: Dick Jaspers toont gelijk sublieme vorm

Bekerfinale: Dick Jaspers toont gelijk sublieme vorm

BRON: WWW.KOZOOM.COM

ZUNDERT – Wie de beste was op de eerste dag van de bekerfinale? Geen twijfel mogelijk: Dick Jaspers toonde op de openingsdag een sublieme vorm in de arena, waarin hij al jarenlang het Kersttoernooi aan zich voorbij laat gaan. Jaspers heeft er zin in, hij is getergd na zijn vroege uitschakeling in de World Cup van Luxor en gretig genoeg om met zijn team een gooi naar de winst te doen. Zo veel was vandaag gelijk al duidelijk.

De Nederlandse nummer één wil klaar zijn voor de confrontatie met Frédéric Caudron, als het tot een min of meer verwachte finale zou komen tussen Dallinga-Frans Bevers en De Heeren/Millers. En als de vier spelers, die volgend seizoen met elkaar een nieuw team gaan vormen, tegenover elkaar staan.

De heersende bekerwinnaar, Dallinga, won eerder op de dag met 8-0 van Verbrugge. Dick Jaspers was de aanvoerder van één van de andere winnaars van de dag met een excellente partij: hij versloeg één van de vier Ceulemansen in deze bekerfinale, Kurt, die voor Van Wanrooij speelt, met klare cijfers.

Het werd 3-0 met setstanden van 15-6 (8), 15-4 (6) en 15-5 (4), een gemiddelde voor Jaspers van 2.500, nadat hij onder meer zijn derde set met een serie van negen was begonnen.

Door de overwinning van De Heeren/Millers (ook 8-0, tegen Van Wanrooij) staat het team, dat zijn competitiewedstrijden sinds kort in Heerhugowaard speelt, op de tweede dag tegenover Pressplate/Machielsen.fa, de andere winnaar in deze groep.

Voor de uiteindelijke overwinning van De Heeren zorgden ook Dick van Uum, die Ad Broeders op 1-1 in de derde set met 15-14 versloeg in 24 beurten. Eddy Merckx zette Frank Martens eerst op 2-0 en moest de laatste set aan zijn tegenstander laten.

A1 Biljarts en Holland Mineraal hielden de spanning er tot het einde in. Voor de pauze wonnen Raimond Burgman van Murat Naci Coklu (2-1) en haalde Addie Wienk de winst binnen tegen Jelle Pijl (2-1).

Holland Mineraal, dat de Duitser Stefan Galla miste, omdat hij door een file vanwege een ongeluk te laat arriveerde, vocht na de pauze knap terug. Anno de Kleine versloeg Martien van der Spoel met 2-1, Frans van Schaik won met dezelfde cijfers van Henk Blauwblomme.

De partijen voor morgen, vrijdag, beginnen vanaf 12.00 uur.