dinsdag , 5 december 2023
 
 
Bekerfinale met alle topspelers!

Bekerfinale met alle topspelers!

BRON: WWW.KOZOOM.COM

ZUNDERT – Het kon eigenlijk niet mooier met de ontknoping van de voorronden in het bekertoernooi. De finale, van 3 tot en met 6 april in Biljartcentrum Den Hoek in Zundert, wordt een toernooi met de topteams uit de eredivisie. Dat betekent voor het publiek en de organisatie dat alle topspelers in de arena komen.

Voor de Zeeuwse bekerhouder, Dallinga-Frans Bevers, wordt het een erezaak om de eindzege van vorig jaar te prolongeren. Het team valt uit elkaar en gaat volgend seizoen in een totaal andere samenstelling verder: wel met Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn, maar daarnaast met Dick Jaspers en Eddy Merckx. Dat betekent dat het team nog sterker het volgende seizoen ingaat.

Jan Kikken is in de bekeerfinale met zijn team, waarvan Frédéric Caudron, Eddy Leppens, Jean Paul de Bruijn en Glenn Hofman nu nog de basis vormen, opnieuw de grote favoriet voor de bekerwinst. De concurrentie is groot, onder andere vanuit Heerhugowaard, waar het voormalige Partycentrum Osdorp zijn speellocatie heeft.

Het team, nu onder de naam De Heeren/Millers Biljarts, komt met Dick Jaspers, Eddy Merckx, Frans van Kuyk en Dick van Uum naar de bekerfinale: ongetwijfeld een geduchte tegenstander voor de cuphouder.

Veel wordt er ook verwacht van het thuisteam, dat sinds kort onder de naam Pressplate/Machielsen.fa speelt met de opstelling die een heel jaar hetzelfde blijft zonder te rouleren: Roland Forthomme, Peter Ceulemans, Barry van Beers en Raymon Groot.
Met de zekerheid van een sponsor voor de komende jaren komt het Zundertse team met veel ambitie aan de start. Het thuispubliek zal zich ongetwijfeld achter het team scharen, wat een extra stimulans is.
Holland Mineraal uit Lochem heeft de Turkse topspeler Murat Naci Coklu als kopman, Anno de Kleine, die dit jaar schitterde met een absolute topprestatie (50-7 in negen beurten), is één van de speerpunten en de Duitser Steffan Galla demonstreert al weken een uitzonderlijke vorm.

A1 Biljarts (onder andere met Raimond Burgman en Martien van der Spoel) en Garage Verbrugge Hyundai (Bart Ceulemans, Therese Klompenhouwer) maken Poule A compleet, waarin Dallinga-Frans Bevers en Holland Mineraal spelen.

Poule B wordt aangevoerd door De Heeren/Millers Biljarts en Pressplate/Machielsen.fa. De nummers drie en vier van de plaatsingslijst zijn Biljartcafé Jorissen, niet met de minste spelers (Jean van Erp, Raymond Ceulemans, Jeffrey Jorissen) en Van Wanrooy Transport, onder andere met Kurt Ceulemans, Frank Martens en Jan Arnouts.

Biljartcentrum Den Hoek maakt zich op voor een spektakelstuk, dat donderdag 3 april van start gaat om 14.00 uur. Zaterdag vanaf 20.00 uur staan de kruisfinales op het programma. De finale is zondagmiddag om 14.00 uur.

De wedstrijden worden live uitgezonden op kozoom.com