dinsdag , 5 december 2023
 
 
Bekerfinale: Spektakelstuk van De Bruijn en Van Beers in Zundert

Bekerfinale: Spektakelstuk van De Bruijn en Van Beers in Zundert

WWW.KOZOOM.COM

ZUNDERT – De spectaculaire come-back van Jean Paul de Bruijn, die eerst twee sets met 15-14 won van Barry van Beers en toen twee sets lang nauwelijks kon scoren, resulteerde uiteindelijk in een boeiend slot. De Zeeuw, spelend voor Dallinga/Frans Bevers, de regerend bekerhouder, kreeg de ballen aan alle kanten rond zijn oren, maar had een formidabele eindsprint.

Daarmee redde hij de partij en deelde hij ook in de voordelige tussenscore voor Dallinga, dat na twee partijen leidt met 4-0 tegen Pressplate/Machielsen.fa.

De andere kruisfinale gaat na twee partijen nog gelijk op: Frans van Schaik won op de ene tafel van Dick van Uum (3-1), maar Frans van Kuyk toonde zich te sterk voor Stefan Galla (3-1, 1.843/1.419), zodat De Heeren/Millers Biljarts-Holland Mineraal een tussenstand heeft van 2-2.

Morgen (zondag) komen Dick Jaspers en Eddy Merckx nog voor De Heeren aan het biljart tegen Murat Naci Coklu en Anno de Kleine.

Jean Paul de Bruijn waande zich al min of meer buiten schot, toen hij twee keer door het oog van de naald kroop tegen Barry van Beers en de Brabander een mentale opdoffer leek te bezorgen. Het tegendeel was echter waar: de even aangeslagen Van Beers vocht sensationeel terug en gaf De Bruijn in de twee volgende sets geen schijn van kans: 15-3 en 15-1 in 6 en 12 beurten.

Hij had ook nog een vloeiende start in de vijfde en beslissende set, maar bij een voorsprong van 11-2 schoot De Bruijn plotseling uit zijn slot met een serie van 9. Eén beurt later finishte hij met vier. ,,Je staat 11-2 voor en krijgt nog één beurt, dan is het uit”, verwonderde de Brabander zich later over het bizarre slot.

Glenn Hofman (Dallinga) gaf tegen Raymon Groot alleen de eerste set weg (15-13 in 14), vanaf dan herstelde hij zich en won de drie volgende sets in 6, 17 en 8 beurten (1.288/0.818).

Morgen (zondag) spelen in deze confrontatie Frédéric Caudron tegen Roland Forthomme en Eddy Leppens tegen Peter Ceulemans.