dinsdag , 5 december 2023
 
 
Bekerfinale: Transfercarrousel draait op volle toeren in bekerfinale

Bekerfinale: Transfercarrousel draait op volle toeren in bekerfinale

BRON: WWW.KOZOOM.COM

ZUNDERT – Krijgt Raymond Ceulemans volgend jaar nog een nieuw team in Nederland? Zijn er nog teams in Nederland en België geïnteresseerd in Eddy Leppens? En Frans van Kuyk, waar gaat die spelen in Nederland nu Dirk Snip bekend heeft gemaakt dat De Heeren/Miller Biljarts alleen het seizoen afmaakt en daarna niet verder gaat?

Het zijn niet de minste namen die nog op zoek zijn naar teams voor volgend jaar. De transfermolen draait ook in de bekerfinale in Zundert op volle toeren. Glenn Hofman, zo werd daar bekend, vertrekt bij Dallinga en speelt volgend seizoen voor Biljartcafé Jorissen, waar Raymond Ceulemans vertrekt.

De eerste die de kachel aanstak met al dat nieuws over transfers was Peter Ceulemans, die op 1 april de overgang van Dani Sánchez lanceerde naar Pressplate in Zundert. Het verhaal heeft een dag rond gegonsd, toen pas bleek dat het om een (1 april) grap ging. Zo hier en daar wordt er – tijdens de bekerfinale in Zundert – nog aan herinnerd. Roland Forthomme, bijvoorbeeld, glimlachte: ,,Ik dacht al dat ik moest vertrekken bij Zundert.”

De markt in inmiddels volop in beweging. Dat was al een paar weken aan de gang met het nieuwe team van AEJ, dat met Frédéric Caudron, Dick Jaspers, Eddy Merckx en Jean Paul de Bruijn zowel in Nederland als in België gaat spelen. Daardoor waren er nogal wat verschuivingen nodig binnen andere teams.

BC Deurne liep vrijwel leeg, maar heeft de plaatsen intussen opgevuld met Torbjörn Blomdahl (dit jaar niet aktief in België), Jef Philipoom en Jean van Erp (beide De Ploeg). En omdat ook Martin Horn vertrekt bij de Ploeg, blijft er van dit team ook niets over. Wesley de Jaeger, de vierde man bij De Ploeg, heeft ook zijn vertrek aangekondigd. Hij speelt volgend jaar bij BC De Deken met Therese Klompenhouwer, Frank Dielis en Tom Rongé.

Peter Ceulemans zal vermoedelijk wel terugkeren naar Mister 100 Lier, waar hij wellicht in de plaats van Koen Ceulemans gaat spelen.

Wat speelt er nog meer in deze dagen?

Frans van Kuyk en Dick van Uum komen zonder team, want De Heeren houdt op te bestaan. Dirk Snip, ook in Zundert dezer dagen: ,,De licentie van het team is nog in handen van Sander Jonen, maar als die geen nieuw team begint, komt hij vrij. En zal er dus een nog extra team kunnen promoveren naar de eredivisie.”

Martin Horn speelt in België volgend jaar bij BC Herentals en vervangt daar Dave Christiani. De Limburger is zowel in Nederland als in België hard op zoek naar een nieuw team.

Johan Claessen vertrekt bij De Goeie Queue en speelt volgend seizoen voor Biljartvrienden in Oud-Turnhout met Raimond Burgman, John Tijssens en Eric van Loon, een team dat nog kans maakt op promotie.

Garage Verbrugge in Sluiskil, dat vermoedelijk zal degraderen uit de eredivisie, verliest Therese Klompenhouwer aan De Hazelaar, maar krijgt Steven van Acker er voor terug. Kees Wittens stopt bij ’s Landswelvaren, omdat hij te weinig tijd heeft om op hoog niveau te biljarten.

In De Hazelaar komt het team dat nu onder de naam Melis Handelsonderneming in Bakel speelt. Post Luchtkanalen, met Huub Wilkowsky, Henk Habraken, Davy van Havere en Wilco van Wijk blijft het eerste team in Sportfoyer De Hazelaar. Het tweede team, onder de naam ZFD/De Hazelaar, waarbij ZFD staat voor Zakenkantoor Frank Dielis, gaat spelen in de samenstelling met Therese Klompenhouwer, Frank Dielis, Lesley van Neyen, Peter Heerkens en Richard Dekker.

Therese Klompenhouwer wordt ook reservespeelster in de eredivisie bij A1 Biljarts.