dinsdag , 5 december 2023
 
 
Biljartvrienden stoot Mr 100 uit ereklasse
Foto Harry van Nijlen

Biljartvrienden stoot Mr 100 uit ereklasse

Bron: WWW.KOZOOM.COM/ FRITS BAKKER

OUD-TURNHOUT – Het verschil aan de eindstreep was toch nog veel groter dan verwacht: Biljartvrienden promoveerde gisteravond naar de ereklasse in de Belgische competitie en Mr 100 Lier is na een zwakke competitie en een kansloos optreden in de beslissende wedstrijd gedegradeerd naar de tweede klasse.

Dat is een forse streep door de rekening van het fameuze Ceulemans-team. Raymond Ceulemans is daardoor volgend seizoen niet op het hoogste niveau te zien en ook Peter Ceulemans, die is overgestapt naar Mr 100, moet in tweede klasse beginnen.

De dubbel, die nodig was om over promotie en degradatie te beslissen, leverde in de eerste wedstrijd bij Mr 100 een 4-4 gelijkspel op. In de return, één dag later, velde Biljartvrienden met 6-2 het vonnis. ,,Toen we in die tweede wedstrijd met de pauze al op 2-2 stonden, was het daarna een inkoppertje”, zei John Tijssens. ,,We hebben uiteindelijk met bijna 90 caramboles voorsprong gewonnen.”

Raimond Burgman en John Tijssens bleven in de tweekamp ongeslagen en versloegen Kurt en Bart Ceulemans zowel in Lier als in het eigen Biljartcentrum Den Breugel in Oud Turhout. De kopmannen van Biljartvrienden waren in die beide ontmoetingen een klasse te sterk. Burgman won in Lier van Kurt Ceulemans met 50-25 (26 beurten) en in de return met 50-28 (34). Tijssens had ook geen greintje moeite met Bart Ceulemans, 50-28 (29) en 50-28 (40) over twee partijen.

De enige verrassing in de tweekamp was de winst van Eric van Loon in de tweede ontmoeting tegen Raymond Ceulemans, met 42-36. Koen Ceulemans won zijn beide partijen van Patrick Vloemans in 41 en 55 beurten.

Biljartvrienden speelt volgend seizoen in een andere samenstelling in de hoogste klasse. Raimond Burgman en John Tijssens blijven, Johan Claessen komt het team versterken en hoofdsponsor Hans van der Wurf speelt op vier. ,,We zijn nog op zoek naar een goede reserve”, zei Tijssens gisteravond.

Mr 100 Lier speelt volgend jaar in de tweede klasse met Peter Ceulemans op één en verder Kurt, Raymond en Bart Ceulemans.