zaterdag , 9 december 2023
 
 
Dallinga-Team in afscheidstournee op bekerjacht
Foto: Harry van Nijlen

Dallinga-Team in afscheidstournee op bekerjacht

Bron: www.kozoom.com FRITS BAKKER

RIJSBERGEN – Met acht van de beste teams uit de Nederlandse eredivisie wordt deze week in Rijsbergen de bekerfinale gespeeld. Die teams hebben zich geplaatst na een lang traject van kwalificaties. De acht teams, met AEJ Dallinga als titelhouder, treffen elkaar van 21 tot en met 24 mei in De Koutershof in Rijsbergen, waar de Stichting Topbiljart Zundert in samenwerking met de KNBB Sectie Driebanden de organisatie in handen heeft.

Veel vermaarde spelers, zoals Dick Jaspers, Eddy Merckx, Frédéric Caudron, Eddy Leppens, Glenn Hofman, Dave Christiani en andere kopstukken uit de eredivisie gaan de strijd aan in deze nieuwe Brabantse locatie. Hans Snellen van de organisatie: ,,We krijgen een fantastisch veld in ons toernooi, met alleen in één team al drie spelers uit de top van de wereld.’’

Het Zeeuwse team van AEJ/Dallinga, dat later nog voor de play-offs speelt en volgende week afreist naar de Europacup voor clubteams in Istanbul, is in zijn afscheidstoernee in deze samenstelling de grote favoriet om de titel te prolongeren. Drie spelers uit de wereldtop voeren het team aan, dat van MCR/De Uitspanning (met onder meer Eddy Leppens en Dave Christiani), Pressplate Machielsen (Roland Forthomme, Peter Ceulemans, Barry van Beers), Biljartcafé Jorissen (Glenn Hofman, Jean van Erp en Jeffrey Jorissen) en De Distel Biljarts (Jef Philipoom, Gerwin Valentijn, John Tijssens) de meeste concurrentie mag verwachten.

Voorafgaand aan de bekerfinale is er op woensdag 20 mei een try-out met nieuwe spelvormen. De opzet is een klein toernooi met een poule van vier spelers in een halve competitie met een gelimiteerde tijdsduur en een poule van vier in een halve competitie op basis van ’best of seven’ naar sets van negen caramboles.

Deze try-out begint woensdag om 13.00 uur. De poule-indelingen zijn:

Poule A: Eddy Merckx, Frédéric Caudron, Glenn Hofman, Jean van Erp.

Poule B: Dick Jaspers, Roland Forthomme, Jean Paul de Bruijn, Barry van Beers.

De bekerfinale begint donderdag om 14.00 uur na de opening om 13.30 uur met de partijen Dallinga/AEJ tegen Ripa Recycling/Pearle en Pressplate-Machielsen.fa en Van Wanrooy Transport.

 

Daarna ontmoeten Biljartcafé Jorissen en De Distel Biljarts elkaar om 19.00 uur evenals MCR/De Uitspanning en HCR Prinsen.

De acht geplaatste teams voor de bekerfinale met de spelers zijn:

AEJ/Dallinga

Frédéric Caudron

Dick Jaspers

Eddy Merckx

Jean Paul de Bruijn

Jerry Hermans

MCR/De Uitspanning

Eddy Leppens

Dave Christiani

Richard Bitalis

Roland Uytdewillegen

Sander Jonen

Pressplate-Machielsen.fa

Roland Forthomme

Peter Ceulemans

Barry van Beers

Raymon Groot

Biljartcafé Jorissen

Glenn Hofman

Jean van Erp

Jeffrey Jorissen

Herman van Daalen

De Distel Biljarts

Jef Philipoom

Gerwin Valentijn

John Tijssens

Puck van Aart

Van Wanrooy Transport

Kurt Ceulemans

Frank Martens

Harrie van de Ven

Ad Broeders

HCR Prinsen

Anno de Kleine

Markus Galla

Dave van Geel

Michel van Silfhout

Raymund Swertz

Ripa Recycling/Pearle

Francis Forton

Ronnie Daniels

Jens van Dam

Dion Bergmans