zaterdag , 9 december 2023
 
 
DRIEBANDEN KERSTTOERNOOI 2018

DRIEBANDEN KERSTTOERNOOI 2018

Dick Jaspers keert terug bij Kersttoernooi in Zundert

Driebanden Kersttoernooi 2018

Organisator Louis Havermans van het jaarlijkse Kersttoernooi driebanden in Zundert kon zijn geluk niet op toen hij dinsdag het grote nieuws bekend maakte: ,,Dick Jaspers doet dit jaar mee aan ons toernooi.”

Bron: Jan Martens BN de Stem 28-11-2018

Hoe lang het geleden is dat de viervoudig wereldkampioen uit Sint Willebrord aanwezig was bij het eindejaarstoernooi in biljartcentrum Den Hoek wist zowel Havermans als Jaspers zelf niet precies te vertellen. ,,Dat moet in 2000 of 2001 geweest zijn.”

Pauze

Daarna gaf Jaspers er de voorkeur aan om rond de feestdagen steeds een pauze in te lassen in zijn drukke biljartagenda. ,,Eerst ging ik altijd met mijn gezin op wintersport en de voorbije jaren had ik steeds een demo in Noord-Holland.”

Dit jaar is hij echter weer van de partij. ,,Ik vind het erg leuk om weer in de eigen regio te gaan spelen. Zo vaak biljart ik hier niet meer. Ik zit meestal in het buitenland.”

Wereldrecord

Voor ‘Zundert’ komt de rentree van Jaspers precies op het goede moment. De 53-jarige Willebrorder werd dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen driebanden, vestigde het wereldrecord kortste partij en kreeg afgelopen weekend een plaats op de longlist voor de verkiezing van nationaal Sportman van het Jaar.

Naast Jaspers doet ook de Belg Frederic Caudron dit jaar mee aan het Kersttoernooi. ,,Dat betekent dat we hier zowel de wereldkampioen als de wereldbekerwinnaar hebben”, verkondigde Havermans trots.

Belgische toppers

Het deelnemersveld bestaat verder uit de Belgische toppers Eddy Merckx, Eddy Leppens, Roland Forthomme en Peter Ceulemans en de regionale spelers Gerwin Valentijn (Sint Willebrord) en Barry van Beers (Rijsbergen).

Het kersttoernooi wordt traditiegetrouw van 27 tot en met 30 december gehouden.