dinsdag , 5 december 2023
 
 
Geen vervolg in Play-Offs voor Pressplate-Machielsen FA

Geen vervolg in Play-Offs voor Pressplate-Machielsen FA

Het Zundertse driebandenteam stond in de halve finale voor een zware opgave met  “De Heeren/Miller’s Biljarts” als tegenstander. In biljartcentrum Den Hoek werd de eerste wedstrijd van het tweeluik gespeeld.

In een volgepakte arena moest Barry van Beers de strijd aanbinden met Frans van Kuijk, maar van een strijd leek na 4 beurten al geen sprake meer. Van Kuijk opende de partij met een serie van 11 en leidde 3 beurten later al met 3-20 (!!!) Barry probeerde wel, maar wist onvoldoende te anticiperen op de verdediging van Frans van Kuijk. Uitslag derhalve 29-45 in 23 brt. voor van Kuijk. Op de andere tafel was Raymon Groot goed op dreef tegen Dick van Uum en na een puike partij, 45-33 in 33 brt (!!), was de junior er debet aan dat halverwege beide teams nog op gelijke hoogte waren. De 2e seance begon niet bepaald gunstig voor “Pressplate-Machielsen.fa” en dan met name voor Peter Ceulemans, die zijn tegenstander Eddy Merckx met een serie van 17 van acquit zag gaan. Peter was uiteraard even uit balans, maar wist gaandeweg de achterstand te verkleinen. Gedurende vrijwel de gehele partij speelde hij met overtuiging én een moyenne van 2.000, maar ook dat bleek achteraf niet voldoende. Na 23 brt. en 42-50 op het bord , moest hij zich gewonnen geven. Desalniettemin chapeau voor Peter. Roland Forthomme zag op de andere tafel Dick Jaspers vertrekken met 16 na 4 brt. maar had halverwege Jaspers met 20-26 weer in het vizier. Jaspers pakte “na de thee” uit met 2-4-6 en drong daarmee Roland weer in de achtervolging, hetgeen hij dan ook prima deed blijkens de 39-41 na 23 brt. Jaspers rook onraad en mede door een missertje van Roland wist Jaspers de partij met 41-50 na 26 brt. winnend af te sluiten. Eindstand 2-6 voor de gasten.

In Heerhugowaard  moest “Pressplate-Machielsen.fa” de volgende dag proberen de opgelopen achterstand te elimineren om alsnog aanspraak te kunnen maken op een plaats in de finale. Niet simpel dus (!!!)

In Noord-Holland voelde Raymon Groot zich, zo dicht bij zijn woonplaats Hoogwoud, in zijn sas tegen Dick van Uum. Hij heerste op het blauwe laken tegen de routinier en leidde met

22-42 na 35 beurten. De spanning werd hem misschien te veel bij zijn debuut in de Play-Offs, want hij had nog 6 beurten nodig voor de 3 ontbrekende caramboles. Van Uum speelde alles of niets en geraakte nog  tot 37, maar de winst was wederom voor Raymon, 37-45 in 41 brt.

Peter Ceulemans was wederom gekoppeld aan Eddy Merckx en leverde een spannende  en gelijk opgaande strijd tot aan het einde in het voordeel van Peter zou kunnen uitvallen.

Na 33 brt. was Peter als eerste aan de finish, maar wist Merckx de ontbrekende 2 caramboles te scoren, hetgeen een 50-50 uitslag bracht en een 1-3 voorsprong voor de Zundertse formatie.

Na de pauze had “Pressplate-Machielsen.fa” de troeven voor de finale dus in eigen hand.

Barry van Beers wilde zich natuurlijk revancheren tegen Frans van Kuijk. Geen superseries van beide spelers en een partij waarbij de verschillen tussen beide balkunstenaars steeds overbrugbaar waren. Toch was het van Kuijk die naar het einde toe als eerste wist aan te tikken met 45-40 in 31 brt.  Roland Forthomme was uiteraard ook belust op een revanche tegen Dick Jaspers. Roland had vanaf het begin de controle over de partij en had lering getrokken uit de missertjes van de vorige avond en zette dat om in een fraaie overwinning met

44-50 in 22 brt. De 3-5 overwinning voor de Zundertse formatie was een prima resultaat maar niet voldoende voor plaatsing in de finale.