dinsdag , 5 december 2023
 
 
Kozoom zendt dit jaar nog 71 dagen live uit!

Kozoom zendt dit jaar nog 71 dagen live uit!

BRON: WWW.KOZOOM.COM / FRITS BAKKER

KOZOOM – De wereld van het driebanden is voor de komende maanden weer het podium van Kozoom. Het totaal tot en met 31 december 2014 staat op dit moment zelfs op 71 dagen live uitzendingen. De start was het Belgisch kampioenschap in Blankenberge, de afsluiter zeer waarschijnlijk het Kersttoernooi in Zundert.

Tijden zijn veranderd. Jaren geleden bleven topspelers te vaak buiten beeld en waren de grote toernooien alleen te zien voor toeschouwers in de speelzaal zelf. Het tijdperk van de vernieuwingen is gepaard gegaan met een ongelooflijke technologische ontwikkeling. Dank zij Kozoom kan iedereen tegenwoordig meekijken en getuige zijn van het onwaarschijnlijk hoge niveau.

Met de sensationele vernieuwingen hoeft niemand meer naar Egypte, New York, Korea, Colombia en Portugal te reizen om het beste van het beste te bewonderen. In de afgelopen jaren heeft Kozoom het aanbod van live uitzendingen voortdurend uitgebreid en verbeterd. Op de piekmomenten worden zelfs drie live evenementen op hetzelfde moment uitgezonden.

Een uniek en meer dan geslaagd experiment was het Europees kampioenschap van vorig jaar in Brandenburg, waar op 20 tafels de wedstrijden live werden uitgezonden.

We willen u graag aan het begin van de zomer een blik geven op de rijkelijk gevulde live kalender voor de komende maanden, die vooral is voorbehouden voor de Premium pas leden van Kozoom, maar soms als promotie ook gratis wordt aangeboden.

De belangrijkste uitzendingen zijn:

21-22 juni: Euro Grand Prix artistiek

De Nederlandse stad Doetinchem organiseert deze Euro Grand Prix: de hele Europese top zal zich melden voor dit toernooi, dat op deze dagen gratis te zien is.

21-22juni: Copa Billar Colombiano, driebanden

De Colombiaanse spelers ontmoeten elkaar in Ibague voor een nationaal toernooi, dat wordt gespeeld over twee dagen met 64 spelers in het KO hoofdtoernooi op deze laatste twee dagen.

27-29 juni: Kozoom Challenge bandstoten

Voor alle biljartfans een fantastisch evenement op de kalender. Kozoom presenteert voor het eerst een eigen productie met de Challenge tussen Frédéric Caudron en Jean-Paul de Bruijn in het Belgische Malle. Niet alleen de twee hoofdrolspelers maken deze wedstrijd zo interessant, maar ook de marathon afstand van 1500 punten bandstoten, te spelen in 10 sessies van 150 punten.

30 juni-6 juli: Panamerikaanse kampioenschappen driebanden

Het prestigieuze toernooi wordt gehouden in Medellin, Colombia, te vergelijken met het Europees kampioenschap, maar dan alleen in driebanden. Alle dagen is er live uitzending op Kozoom.

15-20 juli: Verhoeven Open toernooi in New York (driebanden)

Het Carom Cafe in New York opent zijn deuren voor het jaarlijkse driebanden toernooi, dit keer zonder een afzonderlijk vrouwentoernooi. Titelverdediger Frédéric Caudron krijgt onder meer concurrentie van Torbjörn Blomdahl, Dick Jaspers, Eddy Merckx en Raymond Ceulemans: zes dagen live driebanden van grote klasse.

1-6 september Cuvino Superprestige driebanden

Het Belgische Lommel is opnieuw gastheer van de Superprestige, het toernooi dat de beste zestien spelers van België samenbrengt in een sfeervolle entourage. Eddy Leppens is de drijvende kracht achter de organisatie, waarin ook Frédéric Caudron een belangrijke rol vervult.

8-14 september: World Cup in Porto, driebanden

Alipio Jorge is na een aantal jaren met zijn FC Porto terug in het circuit van de World Cups. Het toernooi belooft een groot tv-evenement te worden. Naast de live-uitzendingen van Kozoom heeft de Portugese televisie 15 uur live verslagen aangekondigd. Er is plaats voor tenminste 300 deelnemers, wat een nieuw record zou zijn.

18-21 september: WK junioren driebanden

Het Nederlandse plaatsje Sluiskil, een biljartbolwerk in Nederland, is gastheer van het Wereldkampioenschap voor junioren, waarin onder meer het Turkse talent Berkay Karakurt, de regerend Europees kampioen Antonio Montes en de Fransman Adrien Tachoire tot de grote kanshebbers behoren.

6-12 oktober: World Cup in Guri

Het traditionele World Cup toernooi in Korea, waar Dong Koong Kang vorig jaar de held van het thuispubliek was. Het toernooi van dit jaar wordt gezien als perfecte warming-up voor het WK, dat drie dagen na de finale van start gaat.

15-19 oktober: Wereldkampioenschap driebanden

Het belangrijkste toernooi van het jaar voor de top van het driebanden. Dit jaar is Korea, het land van de onbegrensde mogelijkheden in biljarten, organisator van het WK. De wereldmacht op het gebied van driebanden zal zelf tenminste zes spelers inzetten om een gooi naar de wereldtitel te doen. Frédéric Caudron verdedigt de wereldtitel die hij in Antwerpen haalde.

10-15 november: World Cup driebanden

De World Cup circuit reist naar Colombia. Het eerste live optreden van de nieuwe wereldkampioen zal worden gehouden in Medellin, waar voor de tweede keer na 2013 een World Cup wordt gespeeld. Vorig jaar kregen de enthousiaste toeschouwers een spannende finale te zien tussen Frédéric Caudron en Torbjörn Blomdahl, die werd gewonnen door de Belgische grootmeester.

21-23 november: Lausanne Biljart Masters, driebanden

De Zwitserse organisatie, onder leiding van Diane Wild, nodigt voor de tweede keer een topveld uit om in het casino van Lausanne te strijden om de hoofdprijzen. De Italiaan Marco Zanetti won het toernooi vorig jaar in een fase waarin hij onverslaanbaar was. Sung Won Choi en Dani Sánchez zijn dit jaar de nieuwe gezichten in het 8-koppige veld.

7-13 december: World Cup finale driebanden

De finale van de serie World Cups zal weer plaatsvinden in de Egyptische badplaats Hurghada. Egypte is dit jaar het eerste land dat twee World Cups organiseert. In het voorjaar debuteerde Luxor als organisator. Zowel Hurgahda en Luxor blijven ook voor de komende drie jaar op de kalender.

Kozoom zal voor de rest van dit jaar tenminste 71 dagen live-uitzendingen verzorgen.