dinsdag , 5 december 2023
 
 
MEDISCH CENTRUM BREDA met één been in de finale play-offs.

MEDISCH CENTRUM BREDA met één been in de finale play-offs.

Het Zundertse Driebanden Team, 2e plaats van de Eredivisie, moest zaterdag naar Apeldoorn om de strijd aan te binden met  “A1-Biljarts”, 3e plaats van de ranking. Beide teams spelen in de halve finale over twee wedstrijden voor een plaats in de finale. Het tweeluik begon in Apeldoorn en omdat Raymon Groot niet beschikbaar was begon Barry van Beers aan de wedstrijd tegen Henk Blauwblomme. Verrassend begon de Rijsbergenaar vanaf het begin met opeenvolgend een serie van 8 en 9 en wist zich na 8 beurten al een voorsprong te hebben genomen van 15 om 25. Barry werd later op de hielen gezeten door Blauwblomme met 31 om 37 , maar Barry liet zich na 2 beurten later feliciteren met een winstpartij van 36-40 in slechts 24 beurten.

Op de andere tafel verscheen invaller Thorsten Frings namens “Medisch Centrum Breda” tegen Martien v.d. Spoel. Ook Thorsten lied zich al snel gelden met 13-22 caramboles in slechts 12 hervattingen. Van de Spoel vocht zich terug met o.a. series van 3-4-2-6 en zat Thorsten dicht op de hielen. Deze bleef echter ijzig kalm en caramboleerde zich in 25 beurten naar een fraaie 34-40 over winning en bezorgde daarmee zijn team halverwege een voorsprong van 0-4.

Na de pauze kwamen beide kopmannen in de arena. Twee toppers Eddy Mercks en Roland Forthomme uit België die onlangs een koppel vormden bij het WK 2071 voor landenteams. In Apeldoorn ging het echter “hard tegen onzacht” op het groene laken. Aanvankelijk gingen de balvirtuozen zij aan zij, 25-23 in 15 beurten, maar na de theepauze was het Mercks die met een paar series meer jus bracht in de partij. Voor Roland was het na de pauze vaak “net niet” en dat moest hij dan ook met een 40-26 nederlaag bekopen.

Op de andere tafel moest Peter Ceulemans de “handschoen” opnemen tegen  Gerwin Valentijn. Een rauwe bolster, ook aan de tafel, en dat moest Peter ook al snel ondervinden met de 15-8 achterstand na 9 beurten.  Voor Peter was dit het moment om een van zijn bekende series, 5 + 8, op de tafel te leggen. Valentijn haakte weer dapper aan met 18-16, na 11 beurten, maar vanaf  was Peter niet te stuiten. Als vanzelf , 8-2-2-2-9-1 scoorde hij zich zonder “toverhoed” naar een 34-40 in slechts 16 beurten.

Voor “Medisch Centrum Breda” een fraaie overwinning met 2-6 en een goed begin voor de 2e wedstrijd in Zundert voor plaatsing in de FINALE…………………..

 

Woensdagavond 5 april word in Biljartcentrum “DEN HOEK” de tweede wedstrijd gespeelt

tussen “MEDISCH CENTRUM BREDA” tegen “A 1 – BILJARTS”(APELDOORN).

Een van beide teams plaatsen zich deze avond voor het NK 3-BANDEN VOOR TEAMS.

Voor de biljartliefhebbers een ideale gelegenheid om te genieten van 3-banden top sport en de entree is GRATIS.

 

PROGRAMMA;

 

19.00   uur;      Raymon Groot                       –           Henk Blauwblomme

Barry van Beers                     –           Martien van der Spoel

 

20.30   uur;      Peter Ceulemans                    –           Gerwin Valentijn

Roland Forthomme                –           Eddy Mercks