dinsdag , 5 december 2023
 
 
Merckx-Ceulemans fraaie uitsmijter

Merckx-Ceulemans fraaie uitsmijter

BRON WWW.KOZOOM.COM FRITS BAKKER

ZUNDERT – Het Kersttoernooi in Zundert had op de eerste dag het beste voor het laatst bewaard. De twee Belgen Eddy Merckx en Peter Ceulemans, allebei topfavoriet in hun poule, vochten in de laatste sessie een mooi gevecht uit. Zowel Merckx (tegen Gerwin Valentijn, 40-37 in 33) als Ceulemans (tegen Pierre Soumagne, 40-21 in 19) was met winst aan het toernooi begonnen. Merckx won in de laatste avondsessie het titanengevecht om de koppositie. Peter Ceulemans deed nog een dappere poging om op een score van 40-30 gelijk te maken, maar strandde in de nabeurt op 7 (40-37 in 18 beurten). Toch was Ceulemans met zijn moyennes de uitblinker van de openingsdag met partijen van 40 en 37 in 19 en 18 beurten (2.081).

Roland Forthomme heeft zich, net als Eddy Merckx, al vrijwel zeker geplaatst voor de knock-out ronden. Met overwinningen op Martin Spoormans (40-27 in 25) en Glenn Hofman (40-21 in 21) is de kopman van het thuisteam in Zundert buiten bereik van zijn concurrenten in deze poule. Glenn Hofman, die won van Dustin Jäschke, strijdt met Martin Spoormans (ook winst tegen Jäschke) om de tweede plaats.

In Poule B versloeg Gerwin Valentijn in zijn tweede partij Pierre Soumagne (40-25 in 26), zodat het om de plaatsing gaat tussen Peter Ceulemans en Valentijn. Merckx is buiten schot en is al zeker van een plaats in de eindronden.

In Poule C was Martin Horn in de openingspartij veel sterker dan Peter De Backer (40-20 in 20) en verraste Raymon Groot met winst tegen zijn teamgenoot Barry van Beers (40-22 in 25). De tweede ronde zal meer duidelijkheid verschaffen over de kansen.

In Poule D werd nog niet gespeeld. Eddy Leppens, Jean van Erp, Raimond Burgman en Kenny Miatton openen vandaag, woensdag, de tweede dag om 12.00 uur.