dinsdag , 5 december 2023
 
 
Nipte eerste nederlaag STZ Zundert

Nipte eerste nederlaag STZ Zundert

Zondag j.l. moest de Zundertse formatie in Vlaardingen de strijd aanbinden met “DPC”. Peter Ceulemans moest op het blauwe laken Martin Spoormans achter zich te houden. Tot halverwege lukte dat voor Peter met 16-20 vrij aardig, maar enkele beurten later wist Spoormans met series van 5 en 7 de bordjes te verhangen. Peter leek alsnog een remise te bewerken maar kwam niet verder dan 40-36 in 32 beurten.

Op de andere tafel ontplooide zich een match tussen Raymon Groot (23 jaar) en de Fransman Richard Bitalis (70 jaar). Halverwege stond Raymon met 10-21 in de min. Na de pauze  pakte hij wel uit met een fraaie serie van 5, maar moest alsnog na 40 beurten met 33-40  de eer aan de “meneer” Bitalis laten.

In het tweede bedrijf zouden Barry en Roland met een goed resultaat alsnog een deling kunnen binnen halen. Roland Forthomme moest de Turk Uymaz Birol dus achter zich houden, maar Uymaz vertrok als een speer met 23 carambols na 13 brt. halverwege .Bij Roland liep tegelijkertijd bijna alles hoekig en kwam slechts tot 10 car. Na de pauze kwam Roland los met onder andere een mooie serie van 7 en kwam stap voor stap in de buurt van Uymaz. Sterker nog, hij kwam terug tot 36 car. maar zag de Turk als eerste de finish bereiken. 36-40 in24 brt.

Op de andere tafel had ook Barry van Beers vanaf het vertrek problemen om  zijn tegenstander,  Cedric Melnytschenko, bij te benen. Halverwege keek Barry na 19 brt. tegen een 19-25 achterstand aan. Een serie van 7, direct na de theepauze, bracht hem tot “hogere sferen” die Barry na 27 brt. als eerste met 40-30 tot aan de finish bracht.