dinsdag , 5 december 2023
 
 
Ook 1e thuiswedstrijd van STZ goed voor een maximaal resultaat.

Ook 1e thuiswedstrijd van STZ goed voor een maximaal resultaat.

Afgelopen zondag was de Zundertse formatie gastheer van het team “Bousema – Lochem” dat, eveneens als STZ met een geheel andere samenstelling aan het vertrek kwam. Roland Forthomme en Peter Ceulemans namen hun vaste stek op bord 1 en 2 weer in, terwijl de Oosterlingen met een geheel nieuwe formatie naar Zundert waren afgereisd.
Raymon Groot moest de strijd aan binden met Stefan Spilleman en liet vanaf het vertrek merken dat hij zich wilde revancheren voor de 2 nederlagen in de voorbije competitie. Halverwege de partij wist Spilleman nog in de buurt te blijven, maar in het 2e part van de partij wist hij middels series van 5-3-3 en 7 de handen van vele supporters op elkaar te krijgen en liet aan de meet zijn tegenstander met 40-20 royaal achter.
Op de andere tafel was aan Barry van Beers de eer om aan te mogen treden tegen de kersverse Wereldkampioen Driebanden 2016 voor dames, Therese Klompenhouwer. Tot aan de 13e beurt en 17-13 op het scorebord kon de enige dame in het spelersarsenaal nog aardig meedoen, maar Barry liet in de volgende 4 beurten, met series van 9-4-2 en 3, dat het cadeau van vóór de wedstrijd ook het enige was (!!). Na 26 beurten bereikte Barry de finish en behaalde met 50-26 in 26 brt. zijn 2e overwinning op rij binnen.
Halverwege de wedstrijd was de tussenstand dus 4-0 in het voordeel van STZ.
Na de pauze begon Peter Ceulemans tegen Gökhan Salman aan zijn 1e optreden in deze nieuwe competitie en gelet op het scoreverloop in de eerste 9 beurten, o.a. met 9-2-5-en nog eens 5, leek hij écht honger te hebben naar het groene laken. Salman zag dat alles met lede ogen aan en wist pas na 14 brt bij regelmaat te scoren maar kwam ook na de pauze niet in de buurt van Peter, die na 24 beurten en een “slotakkoord” van “6” met 40-26 niet enkel een fraaie zege wist te behalen, maar ook voor de teamoverwinning van het thuisfront.
Ondertussen was ook Roland Forthomme begonnen aan zijn 1e competitiewedstrijd en duurde het, evenals bij zijn opponentStefan Galla, aantal beurten alvorens de juiste looplijnen gekend werden. Derhalve ontstond er na 17 beurten een Status Quovan 17-17. Daarna was het Galla die het spel openbrak met 7-3-2-7 en als eerste een voorsprong nam. Roland antwoorde wat later met series van 7 en 2 en leek alsnog terug te komen want ook bij 40-31 voor Galla gaf Roland niet op in de gelijkmakende beurt maar kwam helaas met 3 caramboles tekort. Winst dus voor Galla met 37-40 na 30 brt. Maar de 6-2 uitslag van deze middag betekend wel een ongeslagen status van “STZ ZUNDERT”.

Zondag a.s. gaat STZ ZUNDERT naar Oosterhout voor de 3e ronde van de competitie waar “DE EEKHOORN” de tegenstander is. Supporters zijn welkom !!!!!