dinsdag , 5 december 2023
 
 
Record aantal deelnemers aan Grand Prix Rosmalen

Record aantal deelnemers aan Grand Prix Rosmalen

BRON: WWW.KOZOOM.COM/ FRITS BAKKER

ROSMALEN – De Grand Prix driebanden in Rosmalen, die maandag in De Hazelaar van start is gegaan, telt een recordaantal deelnemers. Henny Wezenbeek kreeg voor deze tweede Grand Prix van dit jaar 117 inschrijvingen binnen. ,,Dat zijn er meer dan we ooit hebben gehad”, aldus de wedstrijdleider.

Voor het tweede Grand Prix toernooi, na de start in Partycentrum Osdorp (winnaar Martien van der Spoel) worden deze week de voorronden afgewerkt met de Pré-pré-pré-pré wedstrijden als opening.

Henny Wezenbeek: ,,De belangstelling voor de Grand Prix toernooien stijgt, want ook voor het derde en vierde toernooi, in Oosterhout en Capelle, zijn al meer dan honderd deelnemers aangemeld.”

Piet Blankers en Ad Hermans hadden een uitstekende start in Rosmalen: Blankers won zijn poule ongeslagen met 1.052 gemiddeld, Hermans met 0.816. Hoeba en Goverde waren de andere poulewinnaars op de openingsdagen.
Martien van der Spoel verdedigt de eerste plaats op de ranglijst na zijn overwinning in de eerste Grand Prix in Amsterdam. Hij versloeg Glenn Hofman in de finale.

Voor het hoofdtoernooi zijn de indelingen van twee spelers in de poules al gemaakt. In dezelfde poule spelen:
Dick Jaspers en Herman Slikker
Frans van Schaik en Jeffrey Jorissen
Raimond Burgman en Erwin Kivits
Jean van Erp en Huub Wilkowski
Jean Paul de Bruijn en Bert van Manen
Martien van der Spoel en Therese Klompenhouwer
Harry van de Ven en Dave Christiani
Barry van Beers en Adrie Demming.

Het hoofdtoernooi start op woensdag 11 juni om 11.00 uur met Dick Jaspers als eerste speler in de arena. De knock-out fase, met de achtste finales, start vrijdag 13 juni om 11.00 uur. De halve finales zijn zaterdag 14 juni om 13.00 uur, de finale is om 15.30 uur.