zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ toont haar ware gezicht tegen kampioen Buffalo.nl

STZ toont haar ware gezicht tegen kampioen Buffalo.nl

Het Haagse kwartet van team “Buffalo.nl”was zondag te gast bij “Den Hoek” voor de match tegen “STZ ZUNDERT”. Natuurlijk werden er in beide kampen, in dezelfde arena nog nagesproken, over de afloop van de Play-Off-finale voor het Nationale Kampioenschap Driebanden voor teams 2015/2016. Een afloop met vele tranen, tranen van genot bij de winnende Hagenaars en teleurstelling bij hetZundertse kamp dat in eigen huis net iets tekort kwam voor de gouden medaille. Ditmaal kwamen beide partijen in dezelfde samenstelling aan het vertrek voor de competitie Eredivisie.

Raymon Groot contra Herman van Daalen. Na enkele pogingen van beiden was het Raymon  die al vrij snel op het gaspedaal trapte met series van 2-5-7 en daarmee was hij na 10 brt al halverwege met een voorsprong van 9-20. Ook na de pauze bleef Raymon de bovenliggende partij. Bijna elke poging bracht rendement. Met overtuiging speelde hij zich naar de finish en  kon zich 23 brt laten feliciteren met zijn 40-20 winst op van Daalen. Prima !!!!

Op de andere tafel was Barry van Beers met Jeffrey Jorissen inde een strijd die eerst na 10 brt en 8-6 pas op gang zou komen. Met 20-10 halverwege kwam er wat meer tempo in de partij, maar geen van beiden wist een werkelijk verschil op de tafel te leggen. Het was Barry die na 31 brt. een voorsprong had met 33-28 en warempel een beurt later met een serie van 7 de finish bereikte. Niet fraai maar wel nuttig om toch met 40-28 te winnen. Ook natuurlijk goed voor het team dat daarmee 4-0 voorsprong nam.

In de 2e seance stonden 2 partijen op het affiche die de vele toeschouwers zouden kunnen bekoren. Peter Ceulemans was gekoppeld aan Jean van Erp. Peter scoorde  2 x 4 en 2 x 2 en zag dat van Erp slechts tot 10 was geraakt. Zes vergeefse pogingen brachten van Erp niet verder, maar zag dat Peter na 17 brt.al tot 21 was geraakt. Dat was het moment dat hij het beste in zich zou bovenhalen. Met verve wist hij de 19 resterende caramboles in 7 brt op de tafel te brengen. Fraaie winst dus met 40-20 in 24 brt.

Op de andere tafel was Roland Forthomme aan Glenn Hofman gekoppeld.Na 13 brt was de partij nog niet om over naar huis te schrijven, alhoewel Roland met 3 x 5 caramboles een 15-10 voorsprong had op de “zoekende” Hofman. De volgende 13 brt zouden wederom een bevestiging zijn van de kwaliteiten van de Zundertse kopman. 13 brt waarvan 3 missers waren deze middag voldoende om de finish van 40 te bereiken !!!!! Hofman stond op 22, maar in de nabeurt liet hij met een serie van 9 zien dat ook hij een kopman is.

Een prachtige middag voor het team “STZ ZUNDERT” en de aanhang met de 8-0 overwinning, na 2 verloren wedstrijden achter elkaar, en ook weer terug op de 2e plaats van de rangschikking.

===================================================================