zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ Zundert pakt toch nét de overwinning!

STZ Zundert pakt toch nét de overwinning!

Zondag moest het driebandenteam “STZ” op bezoek bij “MCR” dat deze competitie huist in de Eekhoorn te Oosterhout. Helaas konden Barry van Beers en Peter Ceulemans wegens ziekte niet van de partij zijn, hetgeen een fikse aderlating  tot gevolg zou kunnen hebben.

Op bord 4 van het Zundertse team begon Sam van Etten (19 jaar en NK Pentathlon  2016)

tegen Randy Loenen. Voor Sam was het zijn eerste optreden in de competitie Ere- Divisie maar hij liet bij vlagen al zien, uit het goede hout gesneden te zijn. Dat moest zijn tegenstander dan ook erkennen want de winst was voor Sam met 34-40 in 54 beurten.

Aan de andere tafel speelde Raymon Groot ditmaal op bord 3 en tegen routinier Bert Hoefnagels. Raymon begon voortvarend terwijl Hoefnagels een moeilijke start kende. Raymon wist mede door een serie van 6 als eerste aan de theepauze was met 14-20. Ook na de pauze bleef Raymon de boventoon voeren en ook hij zou als 1e  aan de finish komen met 32-40 na 47 beurten. Een goed resultaat dus van de Zundertse  junioren, 0-4 halverwege !!

In het 2e bedrijf moest Roland Forthomme de strijd aanbinden met Thorsten Frings.

Roland kwam moeilijk op gang op het voor hem “ moeilijke laken”. Thorsten Frings maakte het halverwege met een fraaie serie van 9 nog moelijker voor Roland, hetgeen uiteindelijk zou leiden tot een fraaie overwinning, 40-27 in 24 beurten.

Op de andere tafel moest Rik van Beers de plaats innemen van de zieke Peter Ceulemans en moest tegen Emilio Sciacca voor een resultaat zorgen. Geen eenvoudige opgave voor de broer van Barry van Beers, maar Rik had inmiddels al een hele competitie Ere-Divisie achter zich.

Beide spelers gingen zij aan zij tot aan de theepauze. Direct erna verraste Sciacca met een serie van 7 en had daarmee afstand genomen. Rik wist een beetje voor beetje te naderen en had het geluk dat  Sciacca enkele keren niet tot scoren kwam. Op het goede moment pakte Rik uit met een serie van 6 en reikte daarmee tot 38 punten. Sciacca miste op 39 en Rik maakte met 2 de 40 . Dat was in ieder geval voldoende voor 1 partijpunt. Sciacca wist in de nabeurt zijn laatste carambole wel te maken, maar Rik was hem voor en zorgde door dit verloop voor  de 3-5 winst van STZ, dat daardoor gestegen is naar de 5e plaats.