zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ ZUNDERT” VERLIEST VAN ”S.I.S. DEN HAAG

STZ ZUNDERT” VERLIEST VAN ”S.I.S. DEN HAAG

Verleden weekend stond de 7e ronde van de competitie Eredivisie op het programma. Voor het Zundertse team betekende dat een trip naar Den Haag, om aldaar het team “SIS Schoonmaak” te bestrijden, dat tot dan al 4 matchpunten hoger op de ladder stond.

Raymon Groot moest als eerste aan de tafel tegen Jeffrey Jorissen. Tot de pauze wist Raymon redelijk in het spoor van “de gastheer” blijven, maar had in het 2e bedrijf te weinig in zijn mars om aan Jorissen te weerstaan. Het gevolg was dan ook na 35 beurten een verlies van 25-40 caramboles.

Op de andere tafel moest Barry van Beers trachten om Raimond Burgman te weerstaan. Voor Barry geen gemakkelijke opgave, omdat hij al eerder op de dag al 2x aan de tafel kwam. Eenmaal voor de halve finale ( winst tegen Dick Jaspers) en dus ook nog voor de finale ( verlies tegen Frans van Schaik).

Barry moest zich weer opnieuw focussen op Burgman én wat er op de tafel achterbleef hem. Hij deed zijn uiterste best om zijn tegenstander te benaderen maar moest na 26 beurten met 40-32 met opgeheven hoofd buigen.

Peter Ceulemans opende de 2e seance tegen Jean van Erp. Van Erp ging met 8 van acquit  en deed dat 4 beurten later nog eens (!!) Peter keek dan al tegen een achterstand van 16-7, maar vocht zich terug en naderde van Erp. Maar op dat moment bracht van Erp een fraaie serie van 10 op de tafel en daar was Peter deze keer niet tegen opgewassen. Van Erp ging na 19 beurten winnen met 40-33 en Peter speelt bijna 2.000  moy. maar verliest toch nog.

Op de andere tafel,beide kopmannen, Glenn Hofman contra Roland Forthomme.

Vanaf het vertrek werd er voorzichtig gespeeld, veel techniek op een moeilijke tafel. Roland had overwegend de boventoon maar wist Hofman meestal wel in zijn buurt. Toen de partij van Ceulemans klaar was kon Roland vrij spelen en ging na 30 beurten met 36-40 winnen.

Helaas een verlies van 2-6 en een duikeling naar de 6e  plaats.

De 8e ronde van de Eredivisie zal plaatsvinden op 19 November. STZ ZUNDERT speelt dan in Den Hoek tegen “Bousema Lochem”.