dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ Zundert wint voor vol huis!

STZ Zundert wint voor vol huis!

ZUNDERT – Na een nederlaag in Vlaardingen op de 1e ronde van de competitie Eredivisie moest het Zundertse team in eigen huis laten zien dat dat een vergissing was. Dat moest er wel uit een ander vaatje getapt worden tegen het nieuwe team “L&B Ledermode” uit Hoeven, dat thuis ook slechts 1 punt wist te rapen.

Raymon Groot bracht de eerste ballen aan het rollen tegen routinier John Tijssens die met een serie van 3 en 10 zijn hielen liet zien . Raymon liet echter met series van 3 en 6 van zich horen en nam na 22 brt de leiding met 26-25. Tijssens was gaande weg de slimmere van de twee en was als eerste na 36 brt aan de finish met 34-40.

Op de andere tafel was Barry van Beers vanaf het begin in een felle strijd gewikkeld met Gerwin Valentijn. Gezamenlijk bereikten ze na 17 brt de pauze met 21-20.

Na 25 brt. moest Valentijn passen daar waar Barry met 6-2 en 2 uitpakte. Voldoende om na 33 brt met 40-31 te gaan winnen.

Halverwege de derby was de tussenstand dus 2-2 en kon voor beide “kampen” nog alle kanten uit. Peter Ceulemans moest de degens kruisen met Dave Christiani. Het begin was voor Peter een valse start met 3 caramboles in 9 beurten. Na 13 brt. had hij nog slechts 9 treffers gemaakt. Maar Peter zou vanaf dat moment de talrijke biljartliefhebbers in vervoering brengen. Hij toverde als het ware achter een, series van 9-3-9 en tot slot nog een serie van 10 om daarmee de 40 te bereiken. Superieure winst van 40-21 in 17 beurten. Tegelijk waren op de andere tafel Roland Forthomme en Eddy Merckx op hoog niveau bezig, want beide kemphanen zouden gaan bepalen of “de punten” in Zundert zouden blijven of naar Hoeven zouden gaan. Rond de theepauze na 12 beurten had Roland een klein verschil, 24-22. Maar even later zou dat veranderen, want Merckx scoorde actereen 6 en 7 en verschafte zich met 26-35 stand de beste papieren. Roland wist met een serie van 6 het verschil terug te brengen tot 3, maar Merckx bracht zich met een serie van 4 op 39 punten. Roland legde nog eens aan voor een schier onmogelijke bal. Die bracht hem warempel met 4 caramboles op 36. Merckx mist voor 40 !!! Voor Roland een schier onmogelijke opdracht om op dat moment nog eens 4 caramboles te maken.

Inmiddels was het muisstil in de propvolle arena. Roland, de zweetdruppels op het hoofd, legt aan voor 1, 2, 3 en slaagt er ok in om de 4e en de 40 te realiseren. Merckx maakt dan pas de 40e en speelt remise met Roland en zorgt ervoor dat de punten in Zundert blijven en met 5-3 erg blij zijn.