dinsdag , 5 december 2023
 
 
Superstart voor Blomdahl en Jaspers in New York

Superstart voor Blomdahl en Jaspers in New York

Bron: WWW.KOZOOM.COM

NEW YORK – Torbjörn Blomdahl en Dick Jaspers hebben een superstart gemaakt in de halve finaleronden van de Open Verhoeven in New York. De Zweed en de Nederlander wonnen de eerste twee partijen in hun poule met hoge gemiddeldes: Blomdahl heeft 2.222 over twee partijen, Jaspers 2.069. Meest verrassend in die eerste ronden was het verlies van Raymond Ceulemans tegen Allen Jensen, die via de loting tot de beste 28 was doorgedrongen. De Deen, die na een paar beurten een grote voorsprong had, versloeg de legende met 30-26 in 26 beurten.

Frédéric Caudron leidt in Poule A na winst partijen op Song Lim (30-10 in 18) en Robinson Morales (30-14 in 17). Ly The Vin had een slechte start met twee verliespartijen. Robinson Morales versloeg de Vietnamees met 30-8 in 9 beurten, de beste partij in twee ronden. Nalle Olsson heeft in deze poule ook twee winstpartijen en is net als Caudron ongeslagen.

Torbjörn Blomdahl leidt in Poule B, de groep des doods, na overwinningen op Björn Lohmander in tien beurten en Ricardo Carranco in 17. In deze poule bleven ook Tayfun Tasdemir en Murat Naci Coklu ongeslagen.

De Turken volgen Blomdahl op de voet, Tasdemir met 1.538 gemiddeld, Coklu met 1.500. Eddy Merckx werd verrast in zijn partij tegen Coklu: de Belg verloor met 30-16 in 12 partijen, maar herstelde zich goed en staat na twee partijen 2.000 gemiddeld. Toch zal hij in zijn partijen tegen Blomdahl en Tasdemir nog kwalificatie moeten afdwingen.

 

Dick Jaspers had de beste start in Poule C met zeges op Sang Jin Lee en Thai Loc in 16 en 13 beurten. Lars Dunch, die schitterde in de voorronden, heeft ook twee overwinningen, maar slechts 0.968 gemiddeld. Sameh Sidhom heeft vier matchpunten en 1.875.

Huberney Catano zet zijn uitstekende toernooi voort met twee overwinningen, waarvan één keer in slechts 14 beurten, gemiddeld 1.622 over twee partijen. Alexander Salazar won twee keer en heeft 1.364. Raymond Ceulemans won van Claus Foge in 23 en verloor van Allen Jensen in 26.

De halve finales worden gespeeld met vier poules van acht spelers, van wie de eerste twee zich plaatsen voor het eindtoernooi met acht spelers.

De geplaatste spelers uit de voorronden:

Poule A: Huberney Catano (1.563) en Sang Jin Lee.

Poule B: Miguel Torres (1.316) en Björn Lohmander.

Poule C: Alexander Salazar (1.552) en Song Lim.

Poule D: Murat Naci Coklu (1.546) en Gerhard Kostistanski.

Poule E: Sameh Sidhom (1.028) en Claus Foge.

Poule F: Lars Dunch (1.250) en Eddy Merckx (1.721).

Poule G: Hugo Patino (1.128) en Nalle Olsson.

Poule H: Kyung-Roul Kim (1.242) en Jorge Rubio.

Poule I: Ly The Vin (1.485) en William Oh (1.455).

Poule J: Tayfun Tasdemir (1.613) en Henry Pena.

Eddy Merckx haalde ondanks één verliespartij tegen Lars Dunch het hoogste gemiddelde van de voorronden.

Twee beste derde gingen mee naar de halve finales: Robinson Morales en Ricardo Carranco. Daarnaast werden twee spelers uit de loterij geplaatst: Thai Loc en Allen Jensen.

Het toernooi, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op Kozoom, vervolgt vandaag met de volgende wedstrijden in de halve finales.

De eerste wedstrijden om 10.00 uur:

Caudron-Olsson, Ly The Vin-William Oh, Torres-Morales, Blomdahl-Rubio, Merckx-Carranco, Tasdemir-Coklu, Ceulemans-Pena, Catano-Salazar, Foge-Jensen, Sing Jin Lee-Thai Loc.