dinsdag , 5 december 2023
 
 
Tweede overwinning Pressplate-Machielsen FA
Foto Harry van Nijlen

Tweede overwinning Pressplate-Machielsen FA

BRON: WWW.BILJARTPLAZA.NL

In een vooruit gespeelde competitiewedstrijd in de Eredivisie heeft Pressplate Machielsen fa in Zundert met 6-2 gewonnen van Resada Pearl uit Sas van Gent. De overige wedstrijden uit de tweede speelronde worden komende zondag, 28 spetember, gespeeld.

In de eerste seance gingen de twee spelers van de bezoekers als een raket uit de startblokken. Kees Wittens liep al vrij snel weg bij Raymon Groot. Toch stokte de productie bij invaller Wittens, waardoor Raymon Groot terug in de partij kon komen. Omdat beide spelers hun normale vorm niet wisten te benaderen werd het geen goede wedstrijd. Toen beide spelers in de buurt van de 40 caramboles kwamen leek Raymon Groot het beslissende gaatje te maken : 42-36. Wittens vocht zich echter weer terug en meldde zich in de 62e beurt aan de finish. Groot mocht nog aanleggen voor de nabeurt, maar deze was niet aan hem besteed : 50-47.

Op de andere tafel ging Jens van Dam heel voortvarend van start. De jonge Zeeuw was niet onder de indruk van het spel van Barry van Beers en leidde bij de pauze met 26-17 (14). De pauze deed Van Dam echter geen goed. De souplesse was ineens verdwenen en nu was het Van Beers die het publiek liet genieten van enkele fraaie oplossingen. Binnen no-time was de voorsprong van Van Dam verdwenen en snelde Van Beers, o.a. met een serie van 9, naar de finish. In de 26e beurt was de overwinning voor Van Beers een feit : 31-50.

In de tweede seance wist Roland Forthomme in het begin van de wedstrijd al weg te lopen van tegenstander Forton. Forthomme had met 25-5 dan ook al een veilige voorsprong op het bord staan bij de pauze. Forton was in het tweede gedeelte van de partij aan Forthomme gewaagd, maar de achterstand die hij in het begin van de partij had opgelopen bleef intact : 50-27 in 22 beurten.

Peter Ceulemans speelde op de andere tafel tegen Ronny Daniels, waarbij eerstgenoemde de beste start had. Daniels kwam echter terug in de partij en sloot bij 17-16 weer aan bij zijn opponent. Toch kon hij niet voorkomen dat Ceulemans de twee wedstrijdpunten voor Pressplate Machielsen fa veilig wist te stellen. Ceulemans liep uit naar 35-19, kreeg even later nog een paar beurtjes ‘zand in de motor’, maar behield een veilige voorsprong ten opzichte van Daniels. Nadat de partij in een 50-30 (38) overwinning voor Ceulemans eindigde, schreef de Zunderste formatie de tweede overwinning van dit prille seizoen op haar naam.