zaterdag , 9 december 2023
 
 
World Cups voor drie jaar in Hurghada en Luxor
FOTO: Harry van Nijlen

World Cups voor drie jaar in Hurghada en Luxor

BRON: WWW.KOZOOM.COM/ FRITS BAKKER

LUXOR/HURGHADA – De World Cup cyclus driebanden met al zijn wereldtoppers reist in de komende drie jaar twee keer per jaar naar Egypte. De Afrikaanse president Alhussein Alsharif maakte vandaag bekend dat er een driejarig contract is getekend met de organisaties in Luxor en Hurghada voor 2015, 2016 en 2017.

De toernooien in Luxor worden aan het begin van het jaar gespeeld, in Hurghada wordt de World Cup traditioneel in december gespeeld. De World Cup in Luxor werd dit jaar voor het eerst gespeeld, het toernooi in Hurghada aan de Rode Zee staat al meer dan tien jaar op de kalender.

Jean Claude Dupont, de voorzitter van de wereldbond UMB, toont zich bijzonder gelukkig met de ontwikkelingen in Egypte. ,,Het is een teken van stabiliteit, waar we heel blij mee zijn. En met die zekerheid kunnen we nu op zoek naar een paar vervangers voor de World Cups van Athene en Antwerpen, die van de kalender zijn verdwenen.”

De cyclus bestaat dit jaar nog uit zes toernooien: de eerste twee zijn in Istanbul en Luxor gespeeld met Jae Ho Cho en Frédéric Caudron als winnaars. De World Cups die nog volgen worden gespeeld in Porto, Medellin (Colombia), Korea en Hurghada. ,,Voor de volgende jaren staan nu telkens drie World Cups vast”, zegt Dupont. ,,Dat zijn Luxor, Korea en Hurghada, maar wij hebben er het grootste vertrouwen in dat er tenminste elk jaar nog twee bij zullen komen.”

De Egyptische inbreng is spectaculair. Het was al bekend dat het Afrikaanse land ook voor volgend jaar graag weer een tweede World Cup naast Hurghada wilde organiseren. Jean Claude Dupont: ,,Ik begreep al van de gouverneur van Luxor dat hij zeer enthousiast was en ook voor de komende jaren kandidaat wilde zijn.”

Alhussein Alsharif: ,,Het is verheugend voor Egypte en Afrika dat wij zo’n belangrijke rol gaan spelen op de World Cup kalender. Dat danken we vooral aan de financiële steun van de krant El Akhbar.” Verder is ook de steun van de regering belangrijk geweest in de beslissing. Jean Claude Dupont: ,,De definitieve beslissing is pas gevallen na de verkiezingen.”

De eerste data zijn al definitief op de UMB kalender gemeld:

De World Cup van Hurghada van dit jaar stond al vast van 7 tot en met 13 december.
Luxor 2015 wordt gespeeld van 29 maart tot en met 4 april, Hurghada van 6 tot en met 12 december.
Luxor 2016 is van 27 maart tot en met 2 april.

De UMB is overigens ook nog in onderhandeling met een organisator voor het wereldkampioenschap dames. Voor dat WK heeft Athene zich teruggetrokken. Jean Claude Dupont: ,,Er is een redelijke kans dat we een andere organisator vinden.”