dinsdag , 5 december 2023
 
 
Dallinga/Frans Bevers- Pressplate/Machielsen FA

Dallinga/Frans Bevers- Pressplate/Machielsen FA

De vreugde was uiteraard groot bij de Stichting Topbiljart Zundert, toen te elfder ure met de gebroeders Machielsen een overeenkomst kon worden gesloten. t/m het seizoen 2014/2015. Het eredivisieteam werd in Sluiskil voor het eerst onder de nieuwe naam welkom geheten voorafgaande aan de wedstrijd tegen het regerend kampioensteam van “Dallinga/Frans Bevers”. De ouverture van “Pressplate-Machielsen.FA” verliep niet bepaald vreugdevol, alhoewel een puntendeling binnen handbereik lag.
Raymon Groot opende de wedstrijd tegen Jerry Hermans en moest al snel ervaren dat de reservespeler van het Zeeuwse team wel eens een maatje te groot zou kunnen zijn. Hermans nam met 18 punten (13 brt) tegen 4 voor Raymon reeds een voorschot op de zege genomen.
Raymon kwam toen pas in het gewenste ritme maar wist de bakens niet meer te verzetten. Met 25-45 (38 brt) moest hij de prima spelende Hermans laten voorgaan. Barry van Beers moest bij afwezigheid van JP de Bruijn de strijd aanbinden met Glenn Hofman. Barry begon met verve aan de partij en had tegen de onzekere Hofman na 9 brt een 10-25 voorsprong op gebouwd. Ook gedurende het verdere verloop van de partij bleef Barry aan de scorende hand, hetgeen resulteerde in een 36-45 (22 brt) en de 1e nederlaag van de competitie voor Hofman.
Roland Forthomme kreeg wereldkampioen Frédéric Caudron als tegenstrever. Roland had valse start met slechts 5 caramboles in 10 brt. en Caudron toonde nog steeds in supervorm te verkeren 39 (10 brt). De kans op een resultaat was dus verkeken voor Roland en moest dus met 21-50 (20 brt) de eer laten aan zijn landgenoot. Op de andere tafel was Peter Ceulemans goed vertrokken tegen Eddy Leppens, 9-7 (3brt) maar liep even verderop tegen series van 7 en 5 aan, maar kwam na 17 brt met 27-29 weer terug in de partij. Dat was het moment dat Leppens een bevlieging kreeg en met 1-5-2-2-8-2-1 de partijwinst met 36-50 (24 brt) voor zich opeiste. Derhalve een 6-2 nederlaag voor het team “Pressplate-MachielsenFA”.