dinsdag , 5 december 2023
 
 
Dubbel resultaat voor het team van Medisch Centrum Breda

Dubbel resultaat voor het team van Medisch Centrum Breda

Donderdag j.l. moest de ZundertseEre-divisionist voor de 1e keer aantreden voor de KNBB Nationale Beker-competitie. De plaats van handeling was St. Oederode. De tegenstander van deze wedstrijd was “aMate Communications” dat uitkomt in de 2e divisie van de KNBB. Er worden 4 partijen gespeeld van elk 3 x 15 caramboles. Het Zundertse team “Medisch Centrum Breda” dat bestaat uit Roland Forthomme, Peter Ceulemans, Barry van Beers en Raymon Groot wist alle 12 sets van 15 te winnen. De stemming bij de verliezers is verre van mineur, want de spelers vinden het een eer om eens te mogen spelen tegen een Eredivisieteam.

Een paar dagen later ging het Eredivisieteam“MEDISCH CENTRUM BREDA” alweer vroeg met frisse en passende kleding in de koffers op weg naar het Gelderse Lochum. De tegenstander van deze zondag vertoeft voorlopig op de voorlaatste plaats maar mag niet onderschat worden, want het team heeft “ te elver ure” een sterke Belgische speler aangetrokken voor de 2e helft van de Competitie. De Zundertse formatie begon de sportmiddag met een gedeelde 2e plaats op de rangschikking en de steun van “MEDISCH CENTRUM BREDA” sinds kort achter zich. De balvirtuozen moeten uiteraard zelf voor de oplossingen zorgen. Raymon Groot, die de laatste partijen standvastig speelde, toonde dat ook vanaf het begin tegen John Schollink die halverwege tegen een 18-25 achterstand aankeek.
Raymon bleef heer en meester, ook deze partij, met een slot van 2-1-4-3-3 en winst van 36-40 op het scorebord. Op de andere tafel was Barry van Beers evenals zijn tegenstander Markus Galla geruime tijd op zoek naar de juiste lijnen. Dat bracht de tegenstrevers met 19-21 op het bord tegelijk aan de thee. Het 2e deel was meer in het voordeel van Barry en was na 29 brt. met 27-37 al nipt aan de meet. Galla spartelde terug met een serie van 6 maar na 34 brt had Barry met 36-40 de winst in de knip. Twee overwinningen dus voor het Hollandse deel !!!
In de 2e seance moest Peter Ceulemans aantreden tegen de Duitser Stefan Galla. Beide meestal spelers van de charme en een genot om dat te aanschouwen. Ook bij deze ontmoeting waar de teller na 15 brt. op 23-20 staat. Dan gaat het erom wie de langste adem heeft en dat is ook deze keer Peter Ceulemans, 34-40 na 26 brt. alhoewel Stefan de meeste heeft en had.
Op de tafel der kopmannen ging het er anders aan toe. Roland Forthomme was in het Oosten van het land gekoppeld aan Eddy Leppens en zag na 2 poedels en 2 x 2 = 4 caramboles van hemzelf, Leppens met 3 – 10 – 2 en 5 = 20 caramboles = halverwege de partij. Wat Roland ook probeerde probeerde, het was niet zijn dag. Maar dat was van Bousema Lochum ook niet de bedoeling geweest…….Voor team “MEDISCH CENTRUM BREDA” bracht de 2-6 overwinning de 2e plaats van de ranking.