zaterdag , 9 december 2023
 
 
Dubbelweekend met 2 gezichten voor STZ.

Dubbelweekend met 2 gezichten voor STZ.

Zaterdag j.l. kwam nr. 12 van de ranglijst “TOVV-2 “ op bezoek in den Hoek  om de strijd aan te gaan met het thuisteam “STZ ZUNDERT” en voorlopig nr. 2 van de standenlijst.

Raymon Groot was gekoppeld aan Sander Jonen en ging voortvarend van start. Hij had de leiding in de partijen dat bracht hem halverwege met 20-16 aan de leiding. Het verschil bleef tot de 26e beurt (24-23) minimaal, maar Raymon stoomde met reeksen van 4-6-3 uit het zicht van Jonen. Dat zou ook tot aan de finish zo blijven en ging na 38 brt met 40-33 winnen.

Op de andere tafel moest Barry van Beers het opnemen met Kai de Zwart, die hij een week eerder met 40-17 in Den Haag van de tafel veegde. De ene dag is echter de andere niet en  moest Barry helaas “de andere” ondervinden. Halverwege was het verschil 10-20 in het voordeel van de Zwart en wat Barry ook probeerde,  het doel bleek voor hem deze dag niet bereikbaar. Hij reikte na 33 beurten slechts tot 20-40 in het voordeel van de Zwart.

In de 2e seance moest Peter Ceulemans het opnemen tegen Konstantinos Kokkoris, als reserve uit Griekenland gehaald. Aanvankelijk had Peter, middels hoogstandjes van 6 en 5 van Kokkoris, zijn handen vol tot aan de pauze. Daarna zou hij de Griek met reeksen van 8-2-1-3

verrassen en pakte naar het einde toe nog eens met 3-2-5 uit. Het verdict werd dus na 23 brtdoor Peter gesloten met 40-32 op het scorebord. Op de andere tafel ook een speciaal duo aan de tafel met Roland Forthomme tegen BirolUymaz, die ook als reserve uit Turkije werd gehaald. Ook de Turk trok fel van leer en leidde na 11 brt. met 7-15. Uymaz wist 7x niet te scoren en zag Roland intussen met 21-15 de leiding overnemen en zou die ook niet meer af staan.  26 beurten waren voldoende om Uymaz met 40-28 te verslaan en was wederom belangrijk voor de 6-2  teamwinst die daardoor weer op de 1e plaats van de ranglijst kwam !!!

Na afloop van de wedstrijd werden de vele toeschouwers verrast door het bestuur van de “STICHTING TOPBILJART ZUNDERT”. Voorzitter Jan van Kerkoerle deelde mede dat de  Stichting er in geslaagd was om een HOOFDSPONSOR voor het Eredivisie team aan zich te binden. Een serieuze hoofdsponsor zelfs, “MEDISCH CENTRUM BREDA” is de naam. Directeur Hans Wouters was al aanwezig bij de wedstrijd , de bekendmaking van de overeenkomst en maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen te informeren omtrent alle specialismen, zowel overdag, s’avonds als in het weekend.

Zondag j.l. moest de Zundertse formatie “MEDISCH CENTRUM BREDA” het tweeluik afsluiten in Sluiskil, bij het hooggeplaatste “DALLINGA.com”. Raymon Groot bleef tot 26-28 de evenknie van Vasseur maar verloor met 40-30. Barry van Beers verloor met 40-27 van  van Acker. Peter Ceulemans stond door een serie van 15 op 9 tegen de Bruijn 37 en raakte alsnog tot 40-29.  Roland Forthomme deed wat mogelijk was tegen Frederic Caudron maar keek na 8 brt tegen een 14-38 aan !! en verloor dus kansloos met 20-40 na 12 brt. Met een 8-0 nederlaag voor “MEDISCH CENTRUM BREDA”  dus een afloop in “mineur”.