zaterdag , 9 december 2023
 
 
Dubbelweekend voor Pressplate/Machielsen FA

Dubbelweekend voor Pressplate/Machielsen FA

In het tweede opeenvolgende dubbel weekend moest het Zundertse team op pad naar het laaggeplaatste team “’s-Lands Welvaren” in Kwadendamme, maar moest het in Den Hoek ook aantreden tegen “Capelle/De Terp”, een directe concurrent voor een plaats in de “Play-Offs”.
De eerste confrontatie bracht al een positief resultaat tijdens de 1e seance. Barry van Beers kwam tegen Jens van Dam aanvankelijk moeilijk op gang, maar dat eens overwonnen te hebben bleek hij deze middag een maatje te groot voor de Zeeuwse opponent. Winst voor Barry, genomineerd voor “Sportman 2014 gemeente Zundert” met 30-45 in 37 beurten.
Op de andere tafel startte Raymon Groot tegen Jeffrey van Nijnatten met een serie van 9 en toen hij na 9 beurten ook nog een serie van 11 op de tafel toverde keek van Nijnatten al tegen een 12-27 aan. Het verschil zou later in de partij ook niet gedecimeerd worden, want Raymon ging op een schitterende wijze winnen met 24-45 ( 1.730 moy !!) in 26 beurten. De 0-4 tussenstand was dus een goede opstap voor een goed resultaat. Peter Ceulemans kende eigenlijk weinig problemen in zijn partij tegen Ronny Daniëls.Na 34 beurten werd hij dan ook de terechte winnaar in dit duel, 29-50 na 34 beurten. Tegelijkertijd was Roland Forthomme tegen Francis Forton op jacht om een al vroeg opgelopen achterstand teniet te doen. Na 20 beurten en een 36-22 achterstand wist hij op een schitterende wijze deze achterstand in de navolgende 8 beurten om te zetten in een overwinning van 46-50 na 26 beurten. Een terechte overwinning van 0-8 voor PRESSEPLATE-MACHIELSEN.FA.
Een dag later begon Raymon Groot wederom met vertrouwen aan zijn partij tegen Emilio Sciacca. Tot aan de 33e beurt had Raymon controle over de partij (30-38) maar in de volgende beurt door Sciacca voorbijgestreefd door een serie van 9. De junior moest het antwoord schuldig blijven hetgeen resulteerde in een 45-38 nederlaag. De partij tussen Barry van Beers en Ad Koorevaar golfde van begin tot het einde op en neer, maar het was Barry die naar het einde toe de partij naar zijn hand wist te zetten en dus na 33 beurten ging winnen met 45-39.
Roland Forthomme gaf in de eerste 6 beurten (28-2) reeds zijn visitekaartje af aan Martin Spoormans. Spoormans spartelde wel wat tegen, maar kwam al snel tot de conclusie dat er deze middag weinig te halen viel in de Zundertse arena. Roland daarentegen bleef attent en scoorde er lustig op los. De beloning kwam na 21 beurten met 50-24 op het scorebord.
Ondertussen was Peter Ceulemans goed bezig tegen de vervaarlijke Fransman, Richard Bitalis. Na 34 beurten en 47-28 in het voordeel van Peter kon hem, en het team, eigenlijk niets meer ontgaan. Het zou anders gaan uitpakken, want Peter Ceulemans was de controle over de ballen echt kwijt. Bitalis wist hier moed uit te putten en caramboleerde zich door o.a. series van 5 en 7 naar 49-46 (!!) en deed de spanning in het Zundertse kamp tot het ondraaglijke opvoeren. Gelukkig voor Peter, en de aanhangers met een zwak hart, maakte hij in de 45e beurt de 50 vol, waarmee hij de 6-2 winst voor het team “Pressplate-Machielsen.FA” gestalte gaf. De Zundertse formatie staat daardoor weer op de vertrouwde 3e plaats, met nog 2 ronden voor de boeg.