dinsdag , 5 december 2023
 
 
Gehavend team STZ scoort 100%

Gehavend team STZ scoort 100%

Het voorbije weekend werd de 1e ronde gespeeld van de competitie Eredivisie driebanden. Voor de Zundertse formatie betekende dat een uitwedstrijd naar Apeldoorn. Naar “A1-Biljarts”, dat van de KNBB dispensatie heeft gekregen om de thuiswedstrijden op zaterdagavond te verspelen. Voor STZ kwam dit slecht uit omdat juist op deze zaterdagavond de twee vaste kopmannen, zowel Roland Forthomme als Peter Ceulemans,
andere verplichtingen hadden.
Raymon Groot opende de avond tegen Henk BlauwBlomme met verve want na 10 brt. had hij een voorsprong van 9-20 en had hij volgens de nieuwe regel de helft reeds achter de rug. In de 2e helft liet hij de toom een beetje vieren waardoor BlauwBomme in de eindfase tot 27-29 kon aanpikken. Raymon herpakte zich prima en middels series van 3 en 7 was hij na 31 brt. met 29-40 de verdiende winnaar.
Op de andere tafel moest Roland Uijtdewillegen voor STZ invallen tegen Martien van der Spoel en begon vanaf de acquit met een serie van 7 (!!) Van der Spoel moest dit blijkbaar eerst verwerken, want na 12 brt. wist hij slechts 10 x gescoord. Daarop wist Roland wederom een serie van 7 op de tafel te leggen.
Ook hij speelde halfweg een moyenne van 2.000 met 10-23 op het scorebord.
Ook Roland was na de pauze de juiste draad even kwijt en zag van der Spoel langszij en zelfs met 36-29 voorbij komen. Roland hervond de scherpte met een serie van 3 en omdat van der Spoel 2x miste kon Roland alsnog met een gave serie van 8 de winst na 33 brt. met 38-40 binnen halen, hetgeen al een onverwachte remise betekende voor “STZ ZUNDERT”.
Barry van Beers moest aantreden tegen Gerwin Valentijn, die zijn 1e wedstrijd speelde voor zijn nieuwe team. Evenals zijn teammaten wist ook Barry de tafel als een boemerang, series van 7-3-9, te bestormen en na10 brt. de leiding had met 15-29. De consentratie was nadien wat minder, maar genoeg om na 23 brt. de finish (40) te bereiken. Valentijn toonde in de nabeurt nog met een serie van elf zijn kwaliteit maar bleef op 33 caramboles steken.
Ondertussen moest Thorsten Frings op de andere tafel voor STZ invallen tegen niemand minder dan meervoudig Wereldkampioen Eddy Merckx. Als was het een wonder, óók Thorsten wist vanaf de acquit als een haas te vertrekken.Met series van 5-6-4-3 was hij na 9 brt. met 20 caramboles halfwege en zag dat Merckx, gevorderd tot slechts 9 caramboles, geen feeling had met de tafel.
Thorsten ging na de theepauze weer vrolijk verder en caramboleerde zich op
hoog niveau in 27 brt.naar de overwinning met 21-40.
Een onverwacht tijdstip op zaterdagavond in Apeldoorn. De minimale verwachting vooraf.
Super spel én resultaten van de doeners. Top mannen !!!!!!!