zaterdag , 9 december 2023
 
 
Medisch centrum Breda kopman in de eredivisie driebanden.

Medisch centrum Breda kopman in de eredivisie driebanden.

Zondag j.l. werd de laatste ronde van het aflopende jaar gespeeld en dat betekende voor “Medisch Centrum Breda” een thuiswedstrijd. De tegenstander in Biljartcentrum “Den Hoek”, het team van “De Eekhoorn” uit Oosterhout. Een sterk team, dat in de heen wedstrijd de Zundertse formatie een remise wist af te dwingen en slechts op 3 plaatsen afstand bivakeert op de ranglijst.
Barry van Beers, weer sterk in de voorbije partijen, moest de strijd opnemen met Kenny Miatton. Vanaf het begin was Barry op het oorlogspad en scoorde kort achter elkaar 2 x 4 én 2 x 5 caramboles en was na 9 beurten, 22-5, al halverwege de partij en had van zijn opponent nog niets te vrezen gehad. Dat zou ook na de pauze niet veranderen. Barry bleef ook na de hervatting goed bij de les en was 9 beurten later aan de finish, 40-17 in slechts 18 beurten.
Op de andere tafel moest Raymon Groot trachten om Jerry Hermans achter zich te laten. In het begin had hij daarmee alle moeite (zoals wel vaker) want Hermans had na 13 beurten een voorsprong van 11-21. Dat zag er niet goed uit voor de jongste van het veld. Maar de jongste houd ook van verrassingen en zou na de thee slechts 2x tevergeefs naar de tafel gaan. Tijdens de overige pogingen wist hij zich na 23 beurten met 28-29 naast Hermans. De clou zat in de staart van de partij. Raymon scoort 2 en 8 caramboles (!) en mist op 38. Hermans scoort 2 en 9 en wint de partij met 38-40 in 27 beurten. Ruststand dus 2-2 voor beiden.
Roland Forthomme contra Frans van Kuijk was het affiche van de kopmannen. Roland ging met 5 van acquit en herhaalde dat in de 11e beurt waarin van Kuijk met 15-20 aan de leiding ging. De thee had Roland blijkbaar goed gedaan want 5 beurten later had hij de bordjes, 25-20, laten verhangen. Van Kuijk had schijnbaar de looplijnen van de tafel uit het oog verloren
waardoor Roland zich als winnaar, 40-29 in 25 beurten, liet feliciteren.
De wedstrijd tussen Ceulemans Peter en Ceulemans Kurt was inmiddels na 15 beurten losgebrand met 25-14 in het voordeel van Peter. De tijd van verdedigen was even belangrijk geworden als het scoren. Peter leek als beste uit de strijd te komen toen hij op 33-24 in zijn voordeel geraakte. Maarrrrrrrrrr Nonkel Kurt pakt uit met 7 en 5 en verrast Peter alsnog met 35-40 in 28 beurten. Wederom dus een 4-4 uitslag waarbij de toeschouwers geweldig hebben kunnen genieten. Mede ook door de resultaten bij de andere wedstrijden gaat “Medisch Centrum Breda” het nieuwe jaar in als kopman van de Eredivisie, tezamen met
Eureka Biljards uit Maarssen en Dallinga.com uit Sluiskil.
Wij wensen alle supporters een Prettig Kerstfeest en een gezond en sportief 2017 toe.