dinsdag , 5 december 2023
 
 
Medisch Centrum Breda nog steeds aan de winnende hand !

Medisch Centrum Breda nog steeds aan de winnende hand !

Voor de 16e ronde van de competitie Eredivisie was het Zundertse team gastheer van “Burgmans Biljarts”de promovendus van de vorige 1e divisie. Het team uit Bergeijk verraste  al menig tegenstander waaronder “Medisch Center Breda”, dat daar op het nippertje met een 3-5  overwinning wegkwam.

Zoals gewoonlijk kwam Raymon Groot in de eerste seance aan de tafel en moest daarin de strijd aanbinden met Johan Roijers. Van een strijd was in de 1e helft eigen geen sprake, want het was voornamelijk Roijers die o.a. door series van 2-2-8-2 halverwege een voorsprong had genomen van 10-21. Na de pauze sputterde bij Roijers 13 beurten lang het scoren terwijl Raymon met 29-23 de bordjes wist te verhangen. Raymon leek bij 39-33 alleen op de finish af te stevenen maar wist Roijers bij 39-38 weer naast zich. Twee missers van Roijers en één treffer van Raymon zorgden alsnog voor een benepen overwinning. Op de andere tafel trof de jarige Barry van Beers de routinier Bert van van Manen. Het vertrek van beide spelers was niet van het niveau dat beiden nomaliter in zich hebben. Het was Barry die vanaf de 12e beurt de toeschouwers wist te vermaken met o.a. series van 5-3-5 en met 21-11 de leiding had genomen. Na de pauze bleek al ras dat van Manen niet zijn dag had en Barry daarentegen wilde zelf zijn verjaardag sieren, hetgeen tot uiting kwam met 19 caramboles in 9 beurten en een mooie overwinning van 40-19.

Thorsten Frings kwam in de 2e seance als invaller aan de tafel omdat Peter Ceulemans in België de ½ finale voor het Kampioenschap had bereikt. De tegenstander van Thorsten was Rik van Beers. Jawel, de broer van !! Het beloofde vanaf het begin een spannende aangelegenheid te worden. Van Beers scoorde een serie van 13 in de 9e beurt en Thorsten één beurt later een serie van 11, waardoor  de partij na 10 beurten en 23-16 al halverwege was. Na de pauze was het spontale spel meer een tactisch gebeuren geworden. Beide spelers kwamen binnen handbereik van de finish maar het was Thorsten die deze middag  met 40-36 de slimste was en een goede zaak deed voor het thuisteam “Medisch Centrum Breda”.

Op de andere tafel zochten de kopmannen van beide teams ook al vroeg een verschil te maken. Marco Janssen scoorde in de 6e  beurt een serie van 7 maar Roland Forthomme deed er met een reeks van 15 nog eens een schepje boven op. Roland stond daardoor op een 24-15 voorsprong. Beide spelers hadden ogenschijnlijk tijdens het Belgisch Kampioenschap te veel moeten geven. De jus leek er af en dus bleef Roland  in het voordeel met 40-36 na 26 beurten.

Wederom een zege voor “Medisch Centrum Breda” en dan nog wel met 8-0 en behoud van de  gedeelde eerste plaats van de Competitie Eredivisie.