dinsdag , 5 december 2023
 
 
Medisch Centrum Breda op koers voor playoffs.

Medisch Centrum Breda op koers voor playoffs.

Met nog twee rondes voor de boeg moest de Zundertse formatie in eigen huis de strijd aangaan met het Oosterhoutse team “t Hartje/van Wanrooy” dat zich nog moest vrijwaren van een degradatieplaats. Medisch Centrum Breda daarentegen mocht geen puntenverlies lijden om de “aasgieren”(nummers 3 en 4) op de nodige afstand te houden.

Raymon Groot opende de partij tegen Ad Broeders met 6 van acquit maar zag Broeders met series van 3-6-2  aan zich voorbij gaan. Raymon keek halverwege dus tegen een 18-21 achterstand aan. De thee had hem waarschijnlijk goed gedaan want hij pakte na de hervatting goed uit met 6-5-2 en een voorsprong van 31-26 tot gevolg. Broeders moest nadien passen waardoor Raymon na 30 beurten met 40-29 ging zegevieren.

Barry van Beers moest Frank Martens achter zich zien te houden. Martens echter vertrok vanaf de acquit met 4-5-2 en moest Barry met 4-11 in de aanval. Dat lukte aanvankelijkniet zoals hij zich dat had voorgesteld, want Martens  had halverwege zijn voorsprong uitgebouwd tot 12-20. De thee had Barry goedgedaan want middels series van 6 en 2 was de strijd  met 20-20 weer open. Na 22 brt. had Barry zelfs de leiding genomen met 29 -25 en stonden beide spelers na 29 brt. gelijk met 32-32. Martens scoorde achtereen 3-1-4 en was dus aan de finish. Helaas kwam Barry in de na beurt tot 5 caramboles en dat was net niet voldoende. Derhalve een gelijke (2-2) stand bij beide teams.

Peter Ceulemans kwam aan de tafel tegen Ad Koorevaar en dat zou een speciale partij gaan worden. Peter vertrok met 1-1-4-1-1 en in de 7e beurt een serie van 7 waardoor hij met 15-1 aan de leiding ging. Na 12 brt. was Peter al halverwege met 21-4 en Koorevaar, die toch heus goed kan biljarten, had inmiddels ook al zijn time-outs verbruikt. Na de pauze scoorde Koorevaar met een serie van 6 en dat was het enige positieve van hem deze middag. Peter liet wel zien wat hij in zijn mars heeft en ging na 26 brt. met 40-15 winnen.

Op de andere tafel moest Roland Forthomme trachten zijn landgenoot, Jef Philipoom, te verschalken. Philipoom pakte vanaf het begin goed uit met reeksen van o.a. 2-6-5-2-2 en na 12 brt. 21caramboles op het scorebord. Roland bracht het tot daar “slechts” tot 1-6-3-3-2 oftewel 15 caramboles op het bord. Daarna zouden de bordjes op het scorebord in sneltempo gaan veranderen.

Roland zou na de pauze slechts 2x missen en de mankerende 25 caramboles, de ene al mooier als de andere, na 23 brt. uit zijn keu liet vloeien. Philipoom kon redelijk volgen maar moest aan de finish de meerdere erkennen in Roland die de overwinning met 40-30 dik verdiend had. De driebanders van  Medisch Centrum Breda hebben met de 6-2 zege het maximale behaald, en hebben de volgers op achterstand kunnen houden. De laatste 2 ronden van de competitie Eredivisie worden gespeeld op zaterdag 18 maart ,uit naar Vlaardingen en zondag 19 maart, thuis in Den Hoek.