zaterdag , 9 december 2023
 
 
Medisch Centrum Breda overtroeft door koploper.

Medisch Centrum Breda overtroeft door koploper.

Zondag j.l. was “DE DAG” voor de Zundertsedriebanders om middels een zege in eigen huis de 1e plaats over te nemen van het bezoekende team “Eureka Billard”. Slechts één matchpunt immers was het verschil met nog vijf wedstrijden te gaan. Het zou echter anders gaan uitpakken voor het team en de vele supporters.

Barry van Beers begon veelbelovend tegen John Tijssens met 16-6 (6 brt) maar zag het verschil aan de pauze kleiner worden met 21-13 (9 brt). Na de theepauze wist Barry met een reeks van 3-5-1-4, 34-16 (14 brt)de handen op elkaar te krijgen en nam daarmee een voorschot op een zege. Dat voorschot werd na 20 beurten dan ook bewaarheid met een fraaie winst van 40-30.

Op de andere tafel was Thorsten Frings de invaller voor Raymon Groot. Hij moest de degens kruisen met Raimond Burgman, die van acquit ging met een serie van 11. Daarmee was de toon al geplaatst maar Thorsten knokte zich met 13-16 (5 brt) terug in de strijd. Burgman hield vanaf dat moment de deur op slot en via 22-33 (14 brt) hield hij Thorsten op afstand met als gevolg dat Burgman na slechts 22 beurten met 28-40 winst de balans tussen beide teams weer in evenwicht bracht.

In de 2e seance kwam Peter Ceulemans op het groene laken tegen Dave Christiani. Na 4 beurten moest Peter al tegen een 5-17 achterstand aankijken, maar wist dat met een mooie serie van 10 weg te poetsen en kwamen beide virtuozen samen aan de pauze. Toen even later Christiani nogmaals  en serie van 9 op de tafel legde moest Peter passen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 28-40 verlies na 17 (!!) beurten.

Op de tafel der kopmannen mocht Roland Forthomme de handschoen opnemen tegen meervoudig Duits kampioen, Martin Horn, die vanwege het belang van deze wedstrijd was toegevoegd. Horn toonde zijn klasse met 9-1-x-6 in slechts 4 beurten. Roland, ook een kopman van klasse, wist het verschil enigszins te verkleinen en stond halverwege met 14-21 achter, nog geen man overboord. Maar dat duurde maar heel kort want Christiani begon na de pauze wederom met een serie van 9. Dat was er voor Roland teveel aan en moest derhalve na 19 beurten met 29-40 de meerdere erkennen in Christiani.

Het team van “Medisch Centrum Breda” moest derhalve met de 2-6 genoegen nemen alhoewel het teammoyenne 1.602 aanzienlijk overkomt en de gastheren 1.923  !!!

In het kader van de KNBB-Bekercompetitie, ronde 4, heeft het Zundertse team de voorbije week twee wedstrijden gespeeld tegen “De Molen” uit Reusel. Beide wedstrijden werden met 8-0 gewonnen. Daardoor heeft “Medisch Centrum Breda” de 5e ronde bereikt. Winst in deze ronde betekent een plaats voor de KNBB-Beker 2017.