zaterdag , 9 december 2023
 
 
MEDISCH CENTRUM BREDA super tijdens twee-luik !!

MEDISCH CENTRUM BREDA super tijdens twee-luik !!

Het voorbije dubbel weekend was voor de spelers een laatste kans om aan te haken, te handhaven of  af te glijden. Het waren immers de twee laatste rondes van de KNBB-Eredivisie Driebanden voor teams. Het Zundertse team stond voor het tweeluik op 1 matchpunt verschil aan de goede kant van de streep, maar wist vooraf dat er nog wel 2 teams op het vinkenkoord zaten.

Zaterdag moest er gespeeld worden in Vlaardingen waar TOVV-2, reeds gedegradeerd, de tegenstander was. Soms kunnen zulke teams boven hun kunne uitsteken, maar de mannen van “Medisch Centrum Breda” deden wat er van hun verwacht werd. Roland, Peter, Barry en Raymon wisten hun tegenstanders achter zich te laten en zorgden dus voor een 2-6 overwinning.

Zondag was het team van “Dallinga.com” uit Sluiskil te gast in “Den Hoek” en ondanks de (matige) 5e plaats op de ranglijst was het team op “oorlogssterkte” naar Zundert gekomen. Naar later zou blijken zou de uitslag van deze wedstrijd min of meer haaks staan op de 8-0 nederlaag die in Sluiskil geleden werd.

Raymon Groot versus Patrick Vasseur. Een wedstrijd waarbij beide spelers niet tot hun normale kunnen geraakten. Spannend was het wel maar het duurde 48 beurten alvorens Raymon met 40-36 wist te winnen. Op de andere tafel was het andere koek die Barry van Beers en Steven van Acker op het groene laken vertoonden. Bijna elke beurt toonde een score op het bord en het was van Acker die na 14 beurten met 23-28 de leiding had. Dat was het moment dat Barry het talrijke publiek op zijn hand kreeg met een gave serie van 11 en een voorschot op de overwinning, die hij realiseerde na slechts 19 beurten en met 40-33 op het bord. Halverwege de wedstrijd een 4-0 voorsprong en in ieder geval een remise.

In de 2esceance kwam Peter Ceulemans aan de tafel tegen J.P. de Bruijn en Peter moest in de eerste zes beurten zijn opponent met 8-13 laten voorgaan.

Daarna was het Peter die domineerde en wel leek op “Tita Tovenaar”. Zijn magic-act  bestond uit ”slecht“  10 – 4 – 6 – 1- 10 – x en 1 , maar wel zeer effectief. 13 beurten en 40-17 overwinning en super voor het team!!

Op de andere tafel werd het meeste “Wapengekletter” verwacht met topspelers die onlangs nog tesamen voor België streden voor het WK in Vierssen.

Roland Forthomme enerzijds en Fréderic Caudron anderzijds.  De start van Roland was met 10 pnt. na 13 brt. ondermaats te noemen en Caudron deed het met 15 pnt. al niet veel beter. Waren beide kopmannen teveel geboeid door de tafel van Peter Ceulemans ????  Stilaan kwamen Frederic en Roland min of meer in hun normale doen. Ze zagen dat de teampunten al verdeelt waren en bereikten elk met een serie van 8 de finish, maar de echte zege was voor Caudron met 40-30 na 25 brt. “Medisch Centrum Breda” wint de middag met 6-2 en eindigt de regulaire competitie op een gedeelde 1e plaats !!! Nu op naar de “Play-Outs” en wie weet, komt het NK  in beeld.