dinsdag , 5 december 2023
 
 
Nederlaag in Den Haag voor Pressplate-Machielsen FA
Foto Harry van Nijlen

Nederlaag in Den Haag voor Pressplate-Machielsen FA

Na 2 fraaie overwinningen aan het begin van deze nog prille competitie werd het Zundertse team met een onverwachte 6-2 nederlaag geconfronteerd. “Biljartcafé Jorissen” had weliswaar het voordeel van het spelen op de eigen speciale tafels, maar de mannen van “Pressplate-Machielsen fa” wisten vaak onvoldoende te anticiperen op de wisselende reacties van de banden.
Peter Ceulemans startte tegen Jean van Erp met de partij waarbij de verdediging vaker zou worden gehanteerd dan de aanval. Waarbij de onderlinge verschillen zeer klein waren, blijkens de 25-22 ruststand na 22 beurten. Kort na de pauze doorbrak Peter de ban door 12 caramboles op de tafel te leggen in 7 opeenvolgende beurten. Hij nam daarbij een kleine voorsprong op van Erp, gaandeweg zou gaan oplopen. Peter deed in de 37e beurt weer van zich spreken met 4 caramboles, maar vervolgde op niveau aansluitend met 2-2-2-4 en had daarbij de finish en de overwinning bereikt.
Op de tafel van Jeffrey Jorissen moest runner-up Barry van Beers trachten te overleven op een speelveld dat dagelijks door zijn tegenstander wordt “onderhouden”.
Met 4-12 en 10-13 voor Barry was de start niet slecht te noemen, maar Jorissen scoorde een gave serie van 13, waarmee de spreekwoordelijke bordjes verhangen waarden. Barry knokte op deze werktafel voor wat hij waard was en kwam nog terug tot 45-41. Als een kroning voor zichzelf, maakte Jorissen met een slotserie van 5 een einde aan de partij. Hierdoor was de tussenstand tussen beide teams, 2-2.
Roland Forthomme, de laatste weken sterk bezig, was gekoppeld aan de jeugdige kopman van “Biljartcafé Jorissen”, Glenn Hofman. Met een achterstand van 26-15 voor Roland na 15 beurten kan het tij door de zundertse kopman meestal nog gekeerd worden. Deze Haagse middag liep het echter anders want Roland kon niet in zijn ritme komen terwijl Hofman alles onder controle had en dus met 50-29 ging zegevieren.
Raymon Groot kon zijn team nog een dienst bewijzen door te gaan winnen van Herman van Daalen. Het vertrek Raymon was oké met 1-7 op het bord na 7 pogingen. Van Daalen was blijkbaar nog niet op toeren, maar bracht daar snel verandering in met een fraaie serie van 9 die 2 beurten later gevolgd werd met series van 8-2 en 3. De stand op het bord 23-9 na13 beurten tot grote vreugde van het Haagse publiek. Voor Raymon en het hele team was dit een vingerwijzing dat het wel eens verkeerd kon gaan aflopen. Na 40 beurten en 50-34 kwam het einde van deze partij en had het Zundertse kamp de terugreis voor de boeg om de 1e tegenvaller van deze competitie te verteren…………………..