zaterdag , 9 december 2023
 
 
Pressplate-Machielsen FA laat zich in eigen huis verrassen!

Pressplate-Machielsen FA laat zich in eigen huis verrassen!

De derby’s tussen het Zundertse team en het gastenteam uit Oosterhout droegen al sinds jaren een speciaal karakter met zich mee. De ontmoetingen stonden vaak bol van de spanning en werd er “nek aan nek” geknokt voor elk punt, alhoewel de meeste confrontaties een 4-4 eindstand kenden.
Hoe anders ging dat de voorbije zondag in biljartcentrum Den Hoek. Raymon Groot, die vorig jaar nog door Ad Broeders van de tafel werd geveegd, startte deze keer nog enigszins behoudend maar ging gelijk op, 25-25 ruststand na 24 beurten, met Broeders. Na de pauze kwamen zijn kwaliteiten pas echt ter tafel. In 11 beurten wist Raymon de ontbrekende 25 caramboles aaneen te rijgen en won van Broeders met 50-29 in 35 beurten. Chapeau !!!
Barry van Beers moest de handschoen opnemen tegen Harrie van de Ven. Het werd al vrij snel duidelijk dat er voor Barry weinig eer te behalen zou zijn, want de formidabel spelende van de Ven stond al na 18 beurten met 12-39 dik aan de leiding. Mede door een serie van 12 wist Barry nog terug te vechten tot 32-42, maar 3 beurten later werd zijn lot beze.geld.
Met een 2-2 ruststand was er voor beide teams nog altijd wat te halen…………want
Peter Ceulemans en Roland Forthomme hadden de troeven nog in handen voor een goed resultaat. Frank Martens dacht daar in zijn partij tegen Peter even anders over, want evenals van de Ven ging Martens als een bezetene van start, 21-35 na 19 beurten. Martens werd wat slordig in zijn spel maar Peter was niet in de gelegenheid om echt toe te slaan. Resoluut ijlde Martens in de laatste beurten met 2-3-3-6 naar de finish en zegevierde met 33-50 in 32 brt.
Kopman Roland Forthomme zou de balans alsnog in evenwicht kunnen brengen maar zag een verbeten Kurt Ceulemans na 10 beurten al met 3-24 van zich verwijderd. Roland gaf zich nog niet gewonnen en caramboleerde zich bekwaam na 29 beurten langszij met 40-40, maar Ceulemans verdapperde wederom en liet Roland toch nog met 43-50 achter zich.
Het was dus wederom een strijd met een speciaal karakter, met een verdiende winnaar ditmaal.

Zondag a.s. staat er voor “Pressplate-Machielsen Fa” wederom een thuiswedstrijd op de Eredivisiekalender. In Den Hoek komt het team “Holland Mineraal” uit Lochem op bezoek. Voor de Zundertse driebandenformatie wordt het stilaan tijd om weer eens een stapje hoger te geraken. Of dat lukt kunt U live meemaken.

Programma 09 november 2014;

13.00 uur; Raymon Groot – Stefan Spilleman
Barry van Beers – Jelle Pijl
15.30 uur; Peter Ceulemans – Frans van Schaik
Roland Forthomme – Stefan Galla