zaterdag , 9 december 2023
 
 
Pressplate-Machielsen geplaatst voor Play-Offs
Speciale dank aan Harry van Nijlen voor de foto!

Pressplate-Machielsen geplaatst voor Play-Offs

Door tweemaal te zegevieren in het laatste weekend van de competitie Eredivisie wist “Pressplate-Machielsen.fa” de 3e plaats van de ranglijst voor zich op te eisen. Het Zundertse driebandenteam mag daardoor in mei aantreden bij de play-offs om het kampioenschap van Nederland. Een puik resultaat waar men in Zundert wel op hoopte maar niet was gecalculeerd.
Zaterdag werd in Den Hoek gestreden tegen het reeds gedegradeerde “Garage Verbrugge Hyundai”. Raymon Groot had deze middag helaas weinig in te brengen tegen Patrick Vasseur en liep dan ook tegen een flinke nederlaag op, 26-45 in 42 brt. Gelukkig voor het Zundertse kwartet was Barry van Beers in topvorm tegen Berry Dallinga. Barry had slechts 17 beurten nodig om de 45 caramboles uit zijn keu te toveren. Hij had slechts 3 missers en een hoogste serie van 10. Het verdict, 45-23 in 17 brt. Peter Ceulemans had de eer om tegen de enigste dame in de eredivisie te mogen aantreden. De charme van Peter was, eenmaal aan de tafel, ver te zoeken blijkens de stand halverwege, 27-6 in 14 beurten. De grote voorsprong leek in de 2e helft van de partij zijn concentratie aan te tasten. Therése Klompenhouwer daarentegen kwam nadien echt los, scoorde bijna 2.000 moyenne in de 2e helft, maar moest wel met 50-40 in 37 brt. het onderspit delven tegen Peter Ceulemans. Kopman Roland Forthomme moest de strijd aanbinden met Bart Ceulemans. De broer van Peter speelde niet onverdienstelijk maar moest na 2/3e van de partij de leiding uit handen geven doordat Roland naar het einde toe met series van 3-5-6 de partij na 37 beurten met 50-42 winnend wist af te sluiten. Eindstand 6-2 !!!
Zondag toog het team “Pressplate-Machielsen.fa” naar Apeldoorn voor de laatste wedstrijd van de competitie Eredivisie. “A1-Biljarts”, ex-kampioensteam, had niets meer om nog voor te strijden en had een reservespeler ingezet tegen Raymon Groot. Ditmaal deed de benjamin van het team weer eens van zich spreken. Tegen Henk ten Beke de Boer had Raymon halverwege, 11-27 in 24 brt, een flinke voorsprong op gebouwd met goed verzorgd spel. De 2e helft waren enkel de serie van 3 en 6 het hoogtepunt, maar wel winst, 22-45 in 50 beurten.
Peter Ceulemans had in Martien van der Spoel een geduchte tegenstander. Vanaf de openingsfase beloofde dit een spannende strijd te worden en was voor de neutrale bezoeker dan ook een fraaie match, waarbij beide balvirtuosen vrijwel tot het einde in elkaars schaduw bleven, 22-25 na 14 brt en 42-43 in 22 brt. Daarop scoorde vd Spoel 4×0, terwijl Peter met 1-1-x-2-3 de finish wist te bereiken en met 44-50 in 28 beurten winnaar werd. Barry van Beers was niet in de vorm van de dag ervoor maar voldoende om Henk Blauwblomme na 36 brt met 37-50 te verslaan. Barry was in deze competitie de speler met de hoogste score, 98,58% !!!!! Roland Forthomme tegen Raimond Burgman zijn meestal markante partijen, ook ditmaal.
Burgman ging van acquit met 11, maar Roland antwoorde een paar beurten later met 10. Halverwege een verschil van 4 caramboles, 25-21. Het publiek ging er nog eens voor zitten en zag Burgman in 6 brt en 15 caramboles afstand nemen om dan ook nog in de 25e beurt met 10 af te sluiten. Helaas verlies voor Roland maar wederom 2-6 winst voor de Zundertse ploeg.