dinsdag , 5 december 2023
 
 
Prima start voor “MEDISCH CENTRUM BREDA” bij aanvang 2e helft competitie eredivisie.

Prima start voor “MEDISCH CENTRUM BREDA” bij aanvang 2e helft competitie eredivisie.

Zondag j.l. stond in het teken van de hervattingen van de 12 reeds gespeelde wedstrijd ronden. Voor “Medisch Centrum Breda” (4e) betekende dat een thuiswedstrijd tegen het team van “A1 Biljarts” (5e). Voor beide teams was het een belangrijk treffen om aansluiting te houden met de top-4 en dat was waarschijnlijk ook tot de vele toeschouwers in “Den Hoek” doorgedrongen.
Barry van Beers nam de (biljart) schoen op met Martien vd Spoel en deed dat vanaf het vertrek vol vertrouwen. Halverwege had Barry met fraaie series al een voorsprong van 21-8 opgebouwd. Na de theepauze ging Barry met dezelfde courage door en bleef tot aan het einde heerser over de tafel én de partij, die hij ging winnen met 40-31 in 21 beurten (!!!!)
Op de andere tafel was Raymon Groot (Junior vh team) in een strijd gewikkeld met Henk BlauwBlomme (senior vh team). Wat de strijd betreft, kon Raymon met 11 caramboles niet tippen aan Henk die al halverwege tot 11-19 was geraakt. Het werd nog erger voor Raymon toen hij na 24 beurten nog steeds op 11 stond en Henk al tot 30 was geraakt. Mááááárrrr,
de junior van het team leek plots als door een bij gestoken, zo “vloog” hij rond de tafel.
Met achtereenvolgende scores van 2-2-7-x-7-x-1-1 wist hij de achterstand op Henk te reduceren tot 31-37. De 34e en laatste beurt bracht het verdict; 1x carambole voor Henk en (ongeloofelijk !!!) 9x caramboles voor Raymon. Een onmogelijke winstpartij,40-38, die nog lang in Den Hoek zal blijven doorklinken.
In de 2e seance moest Peter Ceulemans proberen om Gerwin Valentijn achter zich te houden.
Beide spelers moesten klaarblijkelijk eerst wat loskomen en dat betekende na 10 beurten een score van 7-10 voor Valentijn. Peter verraste met een mooie serie van 7 en terwijl Valentijn geen antwoord had liet Peter nog eens een serie van 3 en 4 uit zijn keu vloeien. Tussenstand 21-11 en gauw thee drinken. Hij had zich misschien verslikt want 3 maal ging hij vergeefs naar de tafel. Dat zou hem verderop deze partij niet meer overkomen want met vervolgens
scores van 3-3-1-7-3-1 caramboleerde hij zich naar de finish. Een fraaie winst dus van 40-25 in 23 beurten. (!!!)
Roland Forthomme (kopman Medisch Centrum Breda) en Eddy Merckx ( kopman A1-Biljarts) zorgden voor het sluitstuk van deze sportmiddag. Roland was met verve begonnen aan de partij en wist zich na 11 beurten al met 21-11 aan de leiding. Merckx ging voorzichtiger met de plaatsing om en bracht Roland zo tot 8 te vergeefse pogingen maar had na 27 beurten nog steeds een, 26-25, dunne voorsprong. Zo golfde de tussenstanden heen en weer en was het Eddy Merckx die uiteindelijk na 39 beurten (!!!) met 38-40 aan het langste touwtje trok, maar met 6-2 bleven de punten dus in Zundert. Door deze overwinning en resultaten bij de andere wedstrijden stijgt “Medisch Centrum Breda” van de 4e plaats naar de 2e plaats van de rangschikking.