zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ aan de winnende hand in Oosterhout.

STZ aan de winnende hand in Oosterhout.

Het Zundertse driebandenteam moest voor de 2e keer op stap naar Oosterhout omaldaar een streek-derby te bestrijden. De eerste keer was “de Eekhoorn” de gastheer en moest “STZ Zundert” de punten delen.
Deze keer was “t Hartje/van Wanrooy” de tegenstander. Het team, dat tot dan op de 10e plaats stond, liet voor deze gelegenheid twee sterke Turkse spelers invliegen, waardoor voor STZ de lat aanzienlijk hoger kwam te liggen voor een goed resultaat.
Raymon Groot mocht de middag openen tegen teamleider Ad Broeders. Raymon ging goed van start en maakte met een serie van 6 al snel een verschil maar viel nadien terug wat de score betreft. Broeders bleek deze middag ook niet in goede doen en zodoende trokken beiden gezamenlijk op naar de finish. Raymon had het geluk dat Broeders naar het einde toe stijf stond van de zenuwen en hij zelf met een serie van 7 als eerste aan de meet was en ging winnen met 31-40. Op de andere tafel had Barry van Beers een goed begin tegen Davy van Havere die echter steeds bij Barry wist aan te pikken. Na de theepauze wist van Havere enige voorsprong op te bouwen maar Barry wist met een serie van 7 de bordjes te verhangen en ging alsnog met 36-40 winnen. Een mooi resultaat halverwege voor STZ ZUNDERT.
De 2e seance zou dus het eindresultaat gaan bovenbrengen. Op de tafel der kopmannen moest Roland Forthomme de strijd aanbinden met Tayfun Tasdemir. Vanaf het begin had Roland moeite om Tasdemir te kunnen volgen hetgeen dan een 24-16 achterstand betekende. Onenigheid met de arbiter en het uitvallen van de verlichting waren voor Roland moeilijk te verwerken. Maar de mooie serie van 10 die Tasdemir op de tafel bracht was uiteindelijk de “knock-out” voor Roland die na 17 beurten met 40-18 ten onder ging.
Op de andere tafel had Peter Ceulemans van doen met SavasBulut, die tot aan de pauze de
regie voerde op het groene laken maar Peter wist wel in zijn buurt te blijven. Peter zag ook het “leed” bij Roland, maar wist desondanks bij een achterstand van 33-27 uit te pakken met een serie van 11 (!!!) Het bleef toch nog spannend alvorens “het verdict” werd gesloten met 38-40 winst (28 brt) voor Peter en daarenboven 2-6 winst voor het team “STZ ZUNDERT”.