dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ als nog op de meet achterhaald.

STZ als nog op de meet achterhaald.

Zondag j.l. kreeg STZ ZUNDERT bezoek van BUFFALO.NL, de nummer 3 van de ranglijst. De eerste zware proef  als voorlopig koploper van de eredivisie, een vierpunten match dus voor beide teams.

Raymon Groot begon uitstekend tegen Herman v. Daalen met series van 5 – 7 – 4 hetgeen hem halverwege  (15 brt) op een fraaie 25-21 bracht. Na de pauze was de focus ver te zoeken bij Raymon. Na 34 brt kwam hij nog met 38-36 voor, maar dat helaas zijn laatste wapenfeit. Van Daalen was naar het einde toe de betere speler en won dus na 43 brt. met 43-50. Op de andere tafel speelde Barry van Beers tegen Jeffrey Jorissen en was het Jorissen die met series van 7 – 5 en 9 het meeste opzien baarde door na 14 brt al 30 x wist gescoord. Barry was niet de man van de hoge series maar wist met gedegen spel na 14 brtop gelijke hoogte (30) te geraken. Barry wachtte voorzichtig op een goeie kans en die kwam na 24 brt. Resultaat ? een maal 4 en 6 waren dus debet aan de verdiende 50-44 overwinning waardoor de balans tussen de beide teams hersteld was.

In het 2e  bedrijf  bond Roland Forthomme de strijd aan tegen Glenn Hofman.

Met een serie van 6 sloot Roland de 1e  helft af, 26-18, en ging na de thee door  waar hij mee begonnen was, scoren dus. Dat stopte voor Roland én Glenn na 32 brtomdat de Zundertse kopman onderweg nog eens uitpakte met een serie van 9  de partij met 50-32 ging winnen en daardoor zijn team in een winnende positie bracht, want Peter Ceulemans speelde op de andere tafel superieur tegen Jean van Erp. Want na slechts 11 brt stond Peter met 38-17 aan de leiding en zou een voorteken kunnen zijn van wederom een winstpartij. Van Erp, die tot dan ook verdienstelijk speelde dacht daar stiekem anders over. Waar Peter de ene misser op de andere plaatste wist van Erp de spanning met een serie van 10 zelfs op te voeren tot 44-46, waarna hij met 6 caramboles alsnog de strijd wist te winnen en zijn team op het nippertje een remise bezorgde.  Mooie afloop voor de neutrale bezoeker, maar het thuispubliek had daarbij natuurlijk andere gevoelens.

Zondag a.s. gaat STZ ZUNDERT op bezoek bij VDO in OSS om te strijden voor behoud van de gedeelte 1e plaats.