dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ blijft aankop, ondanks de vier- koppige billenkoek.
Speciale dank aan Harry van Nijlen voor de foto!

STZ blijft aankop, ondanks de vier- koppige billenkoek.

Na 5 rondes van de competitie Eredivisie driebanden 2016-2017 en een gedeelde 1e plaats op de ranglijst werd er in biljartcentrum ”Den Hoek” uitgekeken naar de komst van één van de sterkste teams van de eredivisie divisie “HCR PRINSEN” uit Haarlo. Dit team uit Haarlo, aangevoerd door Dick Jaspers, had zich tot dit moment opgewerkt tot de 3e plaats van de ranglijst. “STZ ZUNDERT’ was uiteraard op de hoogte en zou de ongeslagen stand graag willen voortzetten.

Raymon Groot kende evenals de voorbije partijen een sterke start, blijkens de 20-18 na 14 brt, tegen RaymundSwertz.  Helaas wist Groot na de thee de ballen en de looplijnen minder onder controle te behouden terwijl Swertz kon profiteren van de geboden kansen. De winst in deze partij ging dus na 25 brt. met 27-40 naar Swertz.

Op de andere tafel was intussen de wedstrijd bezig tussen Barry van Beers en Anno de Kleine. Barry begon zijn partij stabiel met 12 caramboles in 6 beurten en de Kleine kwam tegelijkertijd tot 13 caramboles, maar het verschil zou uitwijzen dat Barry halverwege met 20-25 terug  lag, maar middels een mooie serie van 8 weer met 28-30 in de buurt kwam. De volgende 4 beurten wist hij niet te scoren en zag de Kleine met 29-40 met 29-40 finishen, hetgeen voor het bezoekende  team een 0-4 voorsprong betekende.

In de 2e seance ging het talrijke publiek op het puntje van de stoelen zitten voor de match tussen Roland Forthomme, voor STZ, en Dick Jaspers, voor HCR-PRINSEN.

Beide kopmannen begonnen de partij op een bij hun behorend niveau, met 17-20 na 9 beurten, in het voordeel van Jaspers. Forthomme wist in de 2e helft het beste in zich niet boven te halen en zag Jaspers steeds verder uit het oog, die hij dan ook pas na 22 beurten aan de finish met 22-40 weer terug zag.

Inmiddels was Peter Ceulemans op de andere tafel  gekoppeld aan Jelle Pijl. Vanaf het begin voerde Peter de boventoon in deze partij met een tussenstand van halverwege, 21-19 na 13 beurten. Pijl krabbelde weer terug maar met een fraaie serie van 8 leek hij als eerste te gaan finishen, maar Pijl herpakte zich geweldig en ging derhalve toch na 29 beurten met 37-40 met de winst kuieren. Proficiat aan het bezoekende team en een onverwachte sportmiddag voor “STZ – ZUNDERT” dat de 1e  verlies wedstrijd moest incasseren.

 

Zondag a.s. gaat STZ_ZUNDERT op bezoek naar de medekoploper “EUREKA BILJARD”  dat haar home heeft in Maarssen en staat op gelijke hoogte met “STZ ZUNDERT”.