dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ blijft koploper van de eredivisie driebanden

STZ blijft koploper van de eredivisie driebanden

In deze ronde moest de Zundertse formatie naar Roosendaal om “de Distel”, in het verre verleden immer een “kuitenbijter” te bekampen. Voor “STZ Zundert” was het zaak om de tot dan bereikte gedeelde 1e plaats te behouden. Een goed resultaat was dus gewenst, maar daar zag het aanvankelijk bepaald niet naar uit……………

Barry van Beers kreeg John Thijssens als tegenstander en werd al snel met zijn neus op de feiten gedrukt. Tijssens ging als een tierelier van start met series van o.a. 15 – 6 – 5 en 5 waardoor het scorebord na 14 beurten een voorsprong toonde van maar liefst 40-16 in het voordeel van de Tilburger. Barry zijn beurt kwam nog toen Tijssens stilaan wat nonchalanter aan tafel kwam en Barry weer scorend vermogen toonde. Het talrijke publiek zag dat er, bij een 48-43 mogelijk nog een verrassing in petto was. Op dat crusiale moment wist Tijssens met 5 punten de finish  struikelend te bereiken want Barry kwam in de nabeurt niet verder dan 45 tegen 50 caramboles na 29 beurten.

Op de andere tafel trof Raymon Groot deze middag Adrie Demming als opponent. Zoals vaker kwam Raymon aanvankelijk moeilijk op gang waardoor hij na 14 brt. met 14-6 terug lag. Omdat Demming niet echt kon doorzetten kwam Raymon halverwege, 22-22, weer langszij en toonde hij na de pauze dat hij echt wel wat in zijn mars heeft. Voor de ontbrekende 28 caramboles had hij slechts 22 beurten nodig en behaalde met 40-50 de overwinning op Demming verdiend binnen voor zijn team.

Kopman Roland Forthomme had blijkbaar goed gekeken naar Tijssens alvorens de strijd aan te gaan tegen Gerwin Valentijn. Ook Roland startte subliem met 9 brt. van acquit en continueerde zijn glanzende vorm dusdanig dat ook hij na 14 brt. 40 caramboles had laten aantekenen. Valentijn bleef tot dat moment op 16 caramboles ver achter. De focus bleef nadien enigszins achter met 5 missers maar de triomf, 31-50 na 22 beurten was er na 22 beurten niet minder om.

Peter Ceulemans was tot halverwege, 25-29 na 25 brt, de evenknie van Jef Philipoom. De afloop van deze partij zou debet zijn aan een remise voor De Distel óf winst voor STZ ZUNDERT. Peter deed er na de pauze nog een schepje bovenop met 12 caramboles in de volgende 6 beurten terwijl Philipoom tegelijkertijd op non-actief bleef. Toen was het al duidelijk dat de winst naar Peter zou gaan hetgeen na 40 brt. met 37-50 ook bewaarheid werd.

Vreugde bij de Zundertse achterban met de 2-6 winst en even later nog meer toe duidelijk werd dat mede-koploper MCR/ de Uitspanning slechts een remise behaalde. De koppositie in de Eredivisie is daardoor voorlopig voor STZ ZUNDERT !!!!

 

Zondag a.s. gaat de competitie eredivisie verder met de 9e ronde.

STZ ZUNDERT speelt dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in Biljartcentrum Den Hoek. Zal er al direct een coupe plaatsvinden op de koploper of zullen Raymon – Barry –Peter en Roland voor een goed vervolg gaan zorgen. De tegenstander is nummer 3, Buffalo.nl, uit Den Haag.

 

PROGRAMMA 15 NOVEMBER;

13.00 uur;      Raymon Groot  –  Herman van Dalen

                        Barry van Beers  –  Jeffrey Jorissen

15.30 uur;      Peter Ceulemans  –  Jean van Erp

                        Roland Forthomme  –  Glenn Hofman

 

De toegang is gratis !!!!!!