dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ  doet zich zelf tekort.

STZ doet zich zelf tekort.

De Zundertse formatie, mede koploper in de Eredivisie driebanden, moest zondag op bezoek bij de rode lantaarndrager  “VDO” dat tot dan slechts 2 matchpunten wist te vergaren. Waar alle bezoekende teams al als winnaar vanuit Oss huiswaarts keerden, zou dat ook  voor  STZ ZUNDERT  geen problemen mogen geven. Helaas zou de terugreis naar Zundert anders gaan uitpakken…….

Peter Ceulemans begon tegen Arie Weyenburg sterk met 8 van acquit. Enkele beurten later  liet Peter nog eens 4-4-2 en 8 caramboles uit zijn keu waardoor halverwege een verdiende 16-26 op het scorebord stond. Na de pauze wist Peter het niveau van voor de pauze te behouden en stond na 20 beurten souverein met 27-44 aan de leiding. Weyenburg zocht nog wel de aansluiting zoeken maar Peter Ceulemans was na 27 brt met 40-50 de winnaar.

Op de andere tafel moest Junior Raymon Groot aantreden tegen Senior Bert Pijnenburg. Zoals gebruikelijk had Raymon een trage start maar kon desondanks redelijk gelijke tred houden met Pijnenburg. Bij een gelijke stand van 22-23 pakte Raymon uit met een gave serie van 12 en leek het beslissende verschil gemaakt te hebben. Hij had na 49 beurten met 49-47 nog steeds de leiding. Helaas wist hij in de volgende 5 beurten niet tot scoren te komen waardoor Pijnenburg alsnog met 50-49 aan het langste einde pakte.

Na de pauze kwam Roland Forthomme aan de tafel tegen  Rudy de Laet. Beide landgenoten trokken tot aan de thee, 20-24, gelijk op. Op weg naar de finish toonde  Roland over de grootste klasse te beschikken. Goed spel gelardeerd met fraaie series van 3-5 en 9 caramboles brachten hem na 34 beurten de verdiende 43-50 winst.

Op de andere tafel was René Wijnen de tegenstander van Barry van Beers. Wijnen vertrok sterk met 4 van acquit en wat verderop 3 en 7 caramboles. Barry beantwoorde beheerst met 5-4 en 3 waardoor de balans na 18 beurten met 22-20 weer in evenwicht was. Na de thee was het wederom Wijnen die met een serie van 9 en 2 het vuurtje weer opstak naar 34-21. Deze keer zou Barry er niet meer in slagen om nog aanspraak te maken op winst of remise. Barry eindigde wél met 2 series van 4, maar moest toch met 50-39 de eer aan Wijnen laten.

Een remise, 4-4, dus voor STZ ZUNDERT . Is volgens de aanhef wel tamelijk uniek !!!???

 

Zondag 29 november word de 11e ronde van de KNBB Eredivisie verspeeld. Voor STZ ZUNDERT  staat een thuiswedstrijd op het programma en niet zomaar eentje !!!!

In biljartcentrum Den Hoek komt de koploper van de Eredivisie, “MRC/De Uitspanning” op bezoek voor de confrontatie met nummer 2 van de ranglijst “STZ ZUNDERT”.  Voor alle biljartliefhebbers een buitenkans om een topwedstrijd te kunnen bijwonen !!!!!

 

PROGRAMMA;

13.00 uur;  Raymon Groot                 –           Sander Jonen

Barry van Beers              –           Roland  Uitdewillegen

15.30 uur;  Peter Ceulemans              –           Dave Christiani

Roland Forthomme         –           Eddy Leppens