dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ herpakt zich door “de distel” met 6-2 terug te wijzen.
Speciale dank aan Harry van Nijlen voor de foto!

STZ herpakt zich door “de distel” met 6-2 terug te wijzen.

Vorige week moest de Zundertse formatie in Haarlo zonder Peter Ceulemans aantreden en dat had tot gevolg dat STZ met 2-6 terug naar Brabant moest, maar dat het ook in de strijd voor de Play-Offs één plaats moest inleveren. Vandaar dat iedereen die met het Zundertse driebandenteam wat van doen heeft al enkele dagen uitkeek naar het verloop van de streekderby tussen STZ ZUNDERT en DE DISTEL BILJARTS.
Raymon Groot opende de derby tegen Hans van der Wurf en zoals alle biljartkenners wist ook Raymon vooraf dat hij zeker was van winst. Het talrijke publiek wilde graag zien hoe Raymon daarmee zou omgaan. Met een serie van 7 maakte hij het verschil tot 18-4, tien beurten later 25-9 en middels een puntgave serie van 11 was hij met 45-12 al kort bij de finish. Het minpunt was helaas dat het nog 15 beurten zou duren voor de eindcijfers 50-17 op het scorebord verscheen. Op de andere tafel ontwikkelde zich wél een echte strijd tussen Barry van Beers en John Thijssens. Barry vertrok als snelste maar moest halverwege een gaatje, 19-26, laten tegen de gewiekste Tijssens die ook de verdediging niet schuwde. Barry rechte zijn rug en toonde bij 30-31 weer wat hij zoal in zijn mars heeft. Daar dacht Tijssens anders over en bracht met 9 punten het verschil weer tot 10, maar Barry wilde niet wijken en vocht zich wederom terug, 41-41, maar dat bleek ook niet voldoende want Tijssens maakte met 2 – 4 en 3 een einde van een boeiende wedstrijd, 45-50 in 39 beurten. Daarmee stonden beide teams op gelijke hoogte en zouden de borden 1 en 2 voor de beslissing gaan zorgen.
Peter Ceulemans was deze middag gekoppeld aan Jef Philipoom, de voormalige kopman van gasten, en voelde zich vanaf de start zeer gretig met 6 van acquit. De daarop volgende series van 3 – 3 – 7 – 6 verschafte hem na 10 beurten al een 27-12 voorsprong. Philipoom zag het min of meer gelaten aan, terwijl Peter nog steeds “hongerig” aan de tafel kwam en controle over de ballen uitoefende. De beloning bracht hem op 44-28 na 22 beurten. Zeven beurten had Peter nog nodig om met 50-38 in 30 beurten zijn tegenstander achter zich te laten.
Op de tafel van de kopmannen zou zich een bijzondere partij gaan afspelen tussen Roland Forthomme en Gerwin Valentijn. Valentijn begon van acquit met een fraaie serie van 7. Terwijl Valentijn 7 maal tevergeefs aan de tafel kwam wist Roland met o.a. 2 x 5 en 10
met 36-17 na 12 beurten het voortouw te hebben genomen. Valentijn, tot alles in staat,
verraste vriend en vijand met een serie van 4 en 11 en kwam terug tot 37-32 en hoe zou Roland daarop reageren ?? Met goed verzorgd spel en oog voor de verdediging werd het 45-35 en leek de buit binnen,Als een kat met zeven levens zette Valentijn zich voor de 3e keer aan de tafel om te overleven in deze strijd. Hij flikte het om in deze fase nog een serie van 9 op tafel te leggen, De “supermatch” ging echter naar Roland Forthomme met 50-46 in 25 beurten en een 6-2 overwinning en STZ weer terug op 3e plaats van de ranglijst