zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ in tweede helft alsnog bijgehaald.

STZ in tweede helft alsnog bijgehaald.

“A1-Biljarts”was met haar sterkste formatie naar Zundert gekomen in de hoop om “STZ ZUNDERT” voorbij te streven op de ranglijst. Het verschil was immers slechts één matchpunt.

Raymon Groot moest aantreden tegen de geroutineerde Belg, Henk  Blauwblomme, en begon zonder schroom aan de match. Middels een knappe serie van 7 was hij halverwege, 27-15, de bovenliggende partij. In de 2e helft was hij een tijdje de focus kwijt en zag Blauwblomme tot 29-27 naderen. Raymon wist zich tijdig te herpakken en scoorde in de volgende 14 beurten 20 caramboles waardoor hij met 49-36 ruim leidde. Toch duurde het nog 6 pogingen alvorens hij zich met 50-44 kon laten féteren.

Barry van Beers, die op fraaie wijze derde werd bij het Internationaal van Beers-Son Kerst Driebandentoernooi, moest trachten om Martien van der Spoel achter zich te laten om zijn volgende teamgenoten in een zetel te plaatsen. Vooraf had hij een strijd verwacht “op het scherp van de snede” maar zover zou het ditmaal niet komen. Barry liet vanaf het begin zien dat hij gefocust was en lardeerde dit  middels series van 5-7-9-4 naar een 43-15 voorsprong in slechts 27 beurten. Van der Spoel voelde zich als in een verkeerde film en was waarschijnlijk zó blij dat Barry in de 37e beurt de 50 volmaakte, dat hij in de nabeurt nog een fraaie serie van 7 op de tafel bracht.  Voor STZ een veilige 4-0 voorsprong (en dat was nodig ook) !!??

Peter Ceulemans wist tijdens de heenwedstrijd  Raymund Burgman na een grote achterstand alsnog te verschalken. In de 1e helft van de thuismatch leek het zelfde scenario van toepassing te worden. Peter startte prima met 20 punten in slechts 11 beurten, maar Burgman startte nog beter met 41 in 13 beurten. Peter haalde nog eens diep adem en wist het schier onmogelijke uit zijn keu te toveren. Tot vreugde van de vele toeschouwers én zijn “Bompa” wist Peter met een serie van 12 het verschil te verkleinen naar 36-41. Burgman trilde wel maar knakte niet Na 22 beurten was de  41-50 winst toch Burgman. Op de andere tafel zou Roland Forthomme dus van Eddy Merckx moeten winnen voor een positief resultaat van zijn team. Al vrij snel, na 16 beurten, werd duidelijk dat dit een utopie ging worden. Na 15 beurten stond Roland met 24-33 achter op Merckx en kreeg dan door een slotserie van 17 een draai om zijn oren die hij waarschijnlijk niet eerder moest incasseren. 26-50 in 16 beurten en derhalve een 4-4 draw !!