zaterdag , 9 december 2023
 
 
“STZ” MIST BARRY VAN BEERS IN APELDOORN

“STZ” MIST BARRY VAN BEERS IN APELDOORN

In ronde 5 van de eredivisie driebanden moest het Zunderse team de strijd opnemen tegen het team van “A-1 Biljarts”, dat op gelijke hoogte (3e) stond met “STZ-Zundert”. Roland Forthomme had deze middag van doen met Christian Rudolph. Dat ging hem vanaf het begin goed af, blijkens het feit dat hij na 8 beurten al halverwege de partij (20 punten) was geraakt.

Rudolph daarentegen bleef tot dan aardig in de buurt (16 punten). Na 20 beurten had Roland met 36-25 de finish nabij, maar werd door Rudolph verrast met een serie van 7 (!). De winst was na 25 brt. met 40-34 verdiend voor Roland. Peter Ceulemans wist tegen Martien vd Spoel al vroeg in de partij met een serie van 7 merken wie deze middag aan het langste touwtje zou trekken. Na 26 beurten was Peter aan de finish en liet zijn opponent met 40-26 punten ver achter zich. Omdat Barry van Beers helaas in het ziekenhuis verbleef moest er een reserve speler worden aangewezen en dat was ditmaal niet eenvoudig. Derhalve werd Lennart Schrauwen tot nummer 4 van het team benoemd. Hij moest de strijd aanbinden met teamleider Addy Wienk. Hij deed dat tot ver in de partij met verve !!! Na 35 brt was hij met 28-30 nog in de race, maar toen pakte Wienk uit met een serie van 7 en dat was er voor Lennart te veel aan. Na 38 brt besliste Wienk de partij met 40-31 en bracht de tussenstand op 2-4 voor STZ.  Vanwege de ziekte van Barry van Beers moest Raymon Groot op bord 3 aantreden en het opnemen tegen Kay de Zwart. Raymon keek na 16 brt tegen een achterstand aan van 24-14. Na de pauze ging het beter voor Raymon. Na 22 brt verraste hij met een serie van 7 en nam hij met 24-25 de leiding (!) Gezamenlijk gingen ze naar de 36-36 tussenstand en was het de Zwart die een sprong maakte van 3 punten = 39. Raymon maakte 2 punten = 38.

In de 41e  beurt scoort de Zwart nummer 40 en Raymon heeft de nabeurt voor 2 punten en de remisewinst en de teamwinst, 3-5 !!  Maar Raymon mist de acquitstoot !!! Over en Uit !!!