dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ  moet puntendelen met de “de Eekhoorn”
Foto Harry van Nijlen

STZ moet puntendelen met de “de Eekhoorn”

Na twee opeenvolgende overwinningen stond in het voorbije weekend voor het Zundertse team de eerste derby van de competitie op het programma. Plaats van handeling, Oosterhout en de tegenstander, “De Eekhoorn”. Altijd al een spannende clash geweest en dat zou, naar later zou blijken, ook ditmaal niet veel anders zijnin de goed gevulde biljart-arena.
Raymon Groot, die al twee fraaie overwinningen behaalde, ging tegen Jerry Hermansmet 2 en 3 punten matig van start. Hermans daarentegen scoorde al 15 caramboles in 6 brt. en 23 caramboles na 14 brt. terwijl Raymon op dat moment pas slechts 5 caramboles wist te vergaren. Ook na de pauze kwam er geen herstel voor Raymon, die zijn tegenstander na 28 beurten met 40-14 finishen.
Op de andere tafel moest Barry van Beers de strijd aanbinden met Kenny Miatton. Deze jeugdige Belg had vanaf het begin klaarblijkelijk snode plannen met al 21 caramboles in 10 brt.op het scorebord. Barry wist daartegenover slechts 6 x 1 punt te scoren. Na de pauze vond er een ware metamorfose plaats. Miattonbleef 12 brt achtereen “droog” en bleef dus op 21. Barry wist zich stilaan te herpakken en verschafte zich met een blok van 20 caramboles een voorsprong van 31-21.Miatton wist stilaan weer wat scoren was, maar vormde geen dreiging meer voor Barry die na 34 beurten met 40-35 toch nog ging zegevieren. Een belangrijke zege omdat beide teams weer op gelijke hoogte waren gekomen.
In de 2e seance kwamen Roland Forthomme en Frans van Kuijk aan de tafel van de kopmannen. Roland wist na een matige start (8 uit 8) uit te pakken met o.a. 4-5-6 en 3 en had dus na 12 brt en 22 caramboles de helft al bereikt. Voor Frans ging dat tot dan toe met 8 punten duidelijk te vlug. Ook na de pauze was Roland in optima forma met 18 caramboles in 10 brt. Het scorebord schitterde met de 40-21 overwinning in 22 beurten hetgeen ook de kortste partij betekende van deze competitie ronde.
Op de andere tafel was intussen de wedstrijd bezig tussen Kurt Ceulemans en Peter Ceulemans. Het zou een interessante en boeiende partij worden. Kurt was de eerste van beiden die middels een serie van 7-4-4 een verschil wist te maken maar Peter beet van zich af met4-2-2-5-3-5 en bracht daarmee de tussenstand na 11 brt tot 28-28. Nadien ging er bij beide Ceulemansen “de rem op” en wilden voor elkaar niet onderdoen. Zo kon het uiteindelijk nog tot de 26e beurt duren alvorens Peter en Kurt ongeveer tezamen optrokken naar de finish.
Kurt werd de winnaar met 40-37, maar het had ook evengoed Peter kunnen zijn. Dat was voor STZ ZUNDERT beter geweest.