dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ nadert koppositie tot op 1 punt

STZ nadert koppositie tot op 1 punt

In de voorlaatste ronde van de competitie Eredivisie had STZ Zundert de gemakkelijkste opgave van de nrs. 1 t/m 4 van de ranglijst. De Zundertse formatie kreeg in Den Hoek bezoek van het al gedegradeerde team van D.V.O. uit Oss. Een mooie gelegenheid om de 3e plaats met beide handen te verstevigen.

Raymon Groot moest trachten Nicky van Venrooy te verslaan, maar daar was na 11 beurten met 5-5 op het scorebord weinig van te merken. De jongeling van het Zundertse team kreeg het plots op zijn heupen een serie van 8 maar daar bleef het niet bij want ook de volgende 5 beurten kreeg hij de handen op elkaar met  scores van 4-2-4-5 en 7 en een voorsprong van 35-7. Daarmee had Raymon een voorschot op de zege en maakte na 35 beurten met 50-28 de match rond.

Op de andere tafel was er meer spanning, want Barry van Beers en René Wijnen maakten er een echte match van waarin Barry vanaf het begin de leiding in handen had met halverwege een tussenstand van 25-18. Wijnen klopte na de thee steviger op de deur en nam o.a. met  een blok van 11 de leiding, 36-38. Dat zou zowat zijn laatste wapenfeit zijn want Barry herpakte zich prima én hoopvol hetgeen hem na 47 beurten, 50-40,  verdiend aan de zege bracht.

In de tweede seance was er aan de tafel van Arie Weijenburg  contra Peter Ceulemans voor het publiek bij regelmaat te genieten van “Hogeschool Driebanden”. Peter Ceulemans die vorige week tegen Jean van Erp tegen een zeper opliep stak in de 6e beurt het vuur aan middels een serie van 11. Weijenburg had onvoldoende in zijn mars deze middag om zich te weren tegen nog meer sportief geweld van Peter. Een serie van 9 en nog een van 8 en 4-4 en 1 aan het einde bracht hem na slechts 19 beurten tot een superzege van 50-16.

Terwijl Peter Ceulemans al enige tijd aan nagenieten van zijn zege. Op de andere tafel lag Roland Forthomme in de clinch was met landgenoot, Rudy de Laet, die halverwege de partij met 22-26 aan de leiding stond. Na de theepauze ging de Laet zich steeds beter thuisvoelen in Den Hoek, getuige de resultaten

t.w. 4-6-1-5 met voorbeeldige schoonheid op de tafel neergelegd. Dit was de sprong naar de overwinning, 35-50 na 33 beurten. Jammer voor Roland maar het teamresultaat wees 6-2 aan . De vreugde in het Zundertse kamp werd nog groter toen duidelijk werd dat nummer 2 en nummer 1 beiden tegen een nederlaag aanliepen bleek dat voor STZ   een 2e plaats van de ranglijst !!!

Zaterdag 26 maart gaat STZ ZUNDERT naar  Barendrecht voor de laatste competitieronde van dit seizoen. MCR/de Uitspannimg (nr. 1) is de gastheer.

De aanvang zal zijn om 19.00 uur. Adres = Doormanplein 7 Barendrecht