dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ  ONTSNAPT AAN NEDERLAAG.
Foto Harry van Nijlen

STZ ONTSNAPT AAN NEDERLAAG.

Zondag kreeg de Zundertse formatie in biljartcentrum Den Hoek bezoek van het Oosterhoutse team, “De Eekhoorn”, dat op de 5e plaats van de ranglijst staat. STZ Zundert daarentegen op de 2e plaats en een overwinning in eigen huis zou al een plaats in de “Play-Offs” kunnen betekenen.

In een goed gevulde arena begon Barry van Beers tegen Kenny Miatton, enigszins voorzichtig aan de partij en bleef daardoor  (21 brt)  met 22-22 braaf in het spoor van de jeugdige Belg. Barry wilde, zo bleek later, nog voor de thee een resultaat  presenteren en verraste zijn tegenstander met een serie van 8. De jus was er ook na de thee nog. Met opvolgende series van 4-6-3 nam Barry met 44-30 een voorschot op de overwinning, die echter pas 7 beurten later met 50-42 (33 brt) bewaarheid werd.

Op de andere tafel was het de beurt aan Raymon Groot om tegen Jerry Hermans weer eens een goed resultaat te behalen, na 3 opeenvolgende teleurstellingen. Om onverklaarbare redenen wist Raymon geen raad met zichzelf, laat staan met de ballen die niet deden wat hij graag wilde. Na 25 brt (halverwege) wist Hermans zich al in de 7e hemel met een voorsprong van 5-24 !!!! Onbegrijpelijk is dan ook weer het feit dat Raymon na de pauze aan de lopende band weet te scoren met als hoogtepunt de serie van 10 waarmee hij weer naast Hermans plaats nam. Hermans herpakte zich met 3 car. en finish terwijl Raymon in de gelijkmakende beurt een carambole tekort kwam, 49-50 in 51 brt.

Peter Ceulemans en Roland Forthomme zouden dus voor  een thuiswinst moeten zorgen om de matchpunten  voor STZ in eigen huis te houden.

Peter mocht trachten zijn oom, Kurt Ceulemans, op veilige afstand te houden. Al vrij snel zou blijken dat terwijl Peter  in 12  brt. evenzoveel punten had gescoord, de Nonkel met 2 series van 5 en 3 x 3 er van tussen was met 26 caramboles. Peter rechte zijn rug en kwam even later terug tot 18-28 maar Kurt gaf geen krimp. Tot dat Peter in de 3 volgende beurten explodeerde met 2 – 6 – 12 punten op de tafel legde en daardoor met 40-38 de leiding overnam. Nonkel Kurt bleef er koel onder en liet na 26 beurten  met 43-50 de winst voor hem aantekenen.

Ook op de andere tafel was spektakel te beleven in de wedstrijd tussen Roland Forthomme en Frans van Kuijk. Roland pakte al vroeg in de partij uit met 12-3-5 en liet van Kuijk 23-10 zijn hielen zien. Van Kuijk kwam promt met 19-2-5 terug tot  23-21. Na 21 brt. en 36-22 in het voordeel van Roland leek alles goed te komen voor de Zundertse kopman maar het was de taaie van Kuijk  die nog niet wilde wijken en  met een serie van 8 in de strijd bleef. Roland bleef goed bij de les, tot 45-31, maar  miste de volgende 5 pogingen waardoor van Kuijk weer tot 40 was bijgekomen. Vier beurten later maakt Roland zijn 50e punt en heeft van Kuijk op 43 nog de nabeurt. Maakt  hij de 50 vol is de winst voor zijn team. Van Kuijk mist de 50e, jammer voor hem. Forthomme laat zich knuffelen door het team.  4-4 is ook goed !!