zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ struikelt in oosterhout over ’t Hartje /van Wanrooij

STZ struikelt in oosterhout over ’t Hartje /van Wanrooij

De Zundertse formatie moest voor de 1e wedstrijd van de terugronde de degens moest kruisen met “’t Hartje/van Wanrooij”, de nummer voorlaatst van de actuele ranking maar zij hadden deze middageen nieuwe kopman in hun midden, de nr. 5 van de Worldranking, Tayfun Tasdemir. STZ ZUNDERT  daarentegen kon niet beschikken over haar kopman, de nr. 8 van de Worldranking. Een cruciaal gegeven voor het verloop van deze sportmiddag die desondanks toch nog bol zou staan van de spanning.

Reserve speler Lennart Schrauwen, normaal actief in de 1e divisie, kreeg met Wim van Cromvoirt een routinier als tegenstander, maar wist in de 1e helft van de partij gelijke tred te houden. Na de pauze moest Lennart een verschil van 10 punten incasseren, maar vocht hij zich met een serie van 6  terug in de wedstrijd en nam zelfs met 42-43 het voortouw. Nadien was het van Cromvoirt die na 64 brt. met 50-43 ging winnen.

Op de andere tafel was de geraffineerde Frank Martens de opponent van  junior Raymon Groot. Martens nam vanaf het initiatief en had in no time een flinke voorsprong opgebouwd  op Raymon, die in de beginfase doorgaans wat tijd nodig heeft alvorens “de trekker over te halen”. Zo kon het gebeuren dat Raymon halverwege met 25-15 terug lag. Toch zorgde hij gaandeweg voor hoop bij het thuisfront en zeker toen hij met een gave serie van 7 zijn opponent aan het wankelen bracht en tot genoegen van het Zundertse kamp met 42-46 aan de leiding kwam. Raymon stelde niet teleur en won  na 41 brt. met 48-50 belangrijke punten voor het team. STZ ZUNDERT moest in het 2e bedrijf dus op zoek naar nóg een overwinning.

Peter Ceulemans was deze middag de “stand-in kopman” voor Roland Forthomme en moest dus proberen om de premiére van Tasdemirin Oosterhout op een sportieve wijze te verstoren.

Tasdemir liet vanaf de start geen twijfel over wie de bovenliggende partij was. Mede door een serie van 10 was hij al opgestegen naar 20-5 na 5 brt. Het moet gezegd dat Tasdemir met vele fraaie oplossingen en met verve zich naar de overwinning heeft gestuwd en het talrijke publiek, óók het Zundertse, heeft weten te bekoren. Hij wint dus met 50-20 26 brt.

Ondertussen was op de andere tafel de strijd gaande tussen Ad Broeders en Barry van Beers. Het ging hier, naar later zou blijken, om de draw of winst voor “ ’t Hartje”. Beide spelers begonnen voorzichtig aan de partij, die verspeeld onder luid geroezemoes van de vele supporters. Het was Barry van Beers die als eerste controle over de tafel had en ogenschijnlijk met een 28-37 een voorschot op de overwinning had genomen. Broeders onderging blijkbaar een ware metamorfose en zag zich na 48 beurten naast Barry met 46-46. Dat smaakte naar meer voor Broeders die met 3 en 1 als eerste aan de finish kwam, 50-47 winst en 6-2 voor het team. Lege handen neemt STZ ZUNDERT mee naar huis, maar zal zich vanaf 3 januari 2016 weer oprichten bij de thuiswedstrijd tegen A1-Biljarts uit Apeldoorn.