dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ VERLIEST EN ZAKT NAAR DE 4E PLAATS

STZ VERLIEST EN ZAKT NAAR DE 4E PLAATS

Zondag moest STZ Zundert voor de competitie Eredivisie op bezoek bij HCR Princen dat deze middag ook Dick Jaspers in haar gelederen had terwijl de Zundertse formatie juist deze dag geen beroep kon doen op Peter Ceulemans. Geen optimaal scenario dus voor STZ , maar bij een puntendeling in Haarlo zou de terugreis van 200 km toch goed te verteren zijn.
Volgens het schema moest Raymon Groot de middag openen tegen RaymundSwertz die een sterke start had en middels serie van 5-2-3 een fraaie voorsprong van 13-6 wist op te bouwen.
Raymon reageerde daarop met een serie van 7 en nog eens 13 in de volgende 8 beurten waardoor hij halverwege met 17-26 aan de leiding ging. Ook na de pauze voerde Raymon de boventoon tegen Swertz en leek na 29 beurten met 28-40 in zijn voordeel op weg te zijn naar een superfinish. Helaas voor hem had hij nog 17 beurten nodig om Swertz in 46 beurten met 36-50 achter zich te laten. Op de andere tafel moest Barry van Beers, wegens afwezigheid van Peter Ceulemans, de strijd aanbinden met Anno de Kleine. De Kleine vertrok op zijn tafel met 10 uit 3 maar Barry liet zich niet aftroeven en speelde zich met 15-15 naast de Kleine hetgeen halverwege, 24-24, niet anders zou zijn. Het verschil zou dus in de 2e helft tot openbaring moeten komen. Het was de Kleine die het vuurtje opstookte door kort achtereen met o.a. 3 maal 4 een voorsprong van 10 punten nam. Barry deed nog wel zijn best maar zag de Kleine met een slotserie van 7 eindigen en moest dus met 50-34deze middag genoegen nemen. Halverwege een puntendeling dus, 2-2.
Na de pauze kwam reservespeler Rik van Beers aan de tafel tegen routinier Jelle Pijl. Rik vertrok met 7- 4 in zijn voordeel, maar dat duurde maar even, want Pijl legde de ene na de andere serie uit zijn keu vloeien en was na 11 beurten met 25-9 al aan de pauze. Na de thee bleef Pijl scoren bij regelmaat maar de hoogstandjes bleven achterwegen en duurde het tot aan 36e beurt dat Pijl zich kon laten feliciteren met de 50-32 winst en vond Rik het jammer dat hij niet meer van zich had kunnen tonen. Dan moesten de kopmannen gaan uitmaken hoe de matchpunten verdeeld zouden gaan worden. Dick Jaspers en tegenspeler Roland Forthomme begonnen met een aftastende fase, 10-12 // 20-17. Dan maakt Roland vlak voor de thee een serie van 6 en pakt na de thee direct uit met 9-3-2. Tussenstand 25-37 voor Roland en de hoop in het Zundertse op een goede afloop stijgt. De spanning groeit, ook bij 32-38 voor Roland, totdat Jaspers in de twee laatste beurten de partij met 8 en 10 uit tikt. Mooi voor de biljartsport maar op dit moment even niet voor STZ en haar mannen, 6-2 uitslag.

Zondag 06 maart speelt het team STZ ZUNDERT thuis tegen nr. 6 van de ranglijst “De Distel Biljarts”. Weer een belangrijke match voor het thuisteam, en voor U !!!
PROGRAMMA;
13.00 uur; Raymon Groot – Hans van der Wurf
Barry van Beers – John Tijssens
15.30 uur; Peter Ceulemans – Jef Philipoom
Roland Forthomme – Gerwin Valentijn