dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ verliest nipt van de koploper.

STZ verliest nipt van de koploper.

Na het onnodige verliespunt tegen DVO had “STZ ZUNDERT”zondag j.l. de mogelijkheid om dat verlies weer weg te compenseren. Koploper  “De Uitspanning” kwam immers op bezoek bij Biljartcentrum Den Hoek. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor aanvang slechts één matchpunt, dus lag een spannend confrontatie in het verschiet. Zo dachten vele liefhebbers erover zodat de biljartarena rijkelijk gevuld was.

Raymon Groot opende tegen Sander Jonen al vroeg met een serie van 7 en had halverwege een 25-23 (16 brt) voorschot op zijn conto staan. Door het missen van enkele goeie posities moest hij al het mogelijke doen om uiteindelijk weer met 44-44 gelijk te komen. Raymon verraste na 52 brt. met een serie van 6, dus finish. maar Jonen wist in de gelijkmakende beurt het kunstje van Raymon te evenaren zodat het alsnog een puntendeling werd.

Barry van Beers, die de voorbije week een serie van 20 maakte tijdens een Rankingtoernooi in Capelle, moest in Zundert trachten Roland Uitderwillegen achter zich te houden. Barry had een veel betere start, 25-15 in 16 brt, dan Uitderwillegen, die na de pauze toch liet zien uit het goede hout gesneden te zijn en na 34 brt. met 39-39 de finale inging. Barry van Beers had op het goeie moment de juiste focus en liet kort achtereen series van  3-4 en 3 uit zijn BVB-keu vloeien. Omdat zijn tegenstander nog slechts 2 punten wist te verzamelen  ging  Barry verdiend met 50-41 winnen. Halverwege wees het bord 3-1 aan  en behoefde  slechts één van onze  Belgen te winnen.

Roland Forthomme tegen Eddy Leppens dat is meestal een duel van emoties maar ook  hoogstaand  biljart. Mooi toch !!!  De afloop van dit duel zou immers belangrijk zijn voor het uiteindelijke  teamresultaat. De match ging aanvankelijk op, 27-27  (17 brt) en 35-35 (25 brt). Maar dan  krijgt Leppens het “op zijn heupen” en catapulteert zich met een serie van 4 en 9 tot 2 puntjes van de finish. Roland voelt dan de bui al hangen en incasseert even later zijn verlies 39-50 na 31 beurten.

Peter Ceulemans had een flitsstart  tegen Dave Christiani met 17-8 na 9 brt.

maar werd even later door Christiani overdonderd met 12 en 5, waardoor beiden bij 23-25 naar de thee gingen. Na de hervatting lukte het Peter  om met een serie van 6 en even later met  5 een kloof te slaan van 34-27. Dat zou echter geen stand  houden voor Peter die op 41-38 nog aan de leiding ging, maar nadien met 6-3-3 werd achtergelaten. Winst dus, 44-50 na 35 brt., voor  Christiani.

Al bij al een mooie en spannende biljartmiddag voor de vele bezoekers alhoewel daar in het Zundertse kamp ook “teleurstelling” bij komt wanneer je over 4 partijen van 50 caramboles slechts acht treffers tekort komt voor een resultaat.

Nu OP naar de volgende thuiswedstrijd op 03 januari 2016 tege “A-1 Biljarts”.